Eddie Vedder - Hard Sun

 
En sådan fin låt. Eddie Vedder skapade de flesta soundtrack till älskade filmen Into The Wild. När jag lyssnar på denna låt, Hard Sun, blir jag alldeles salig och rysligt inspirerad.

The yellow one

Idag åker ägarna till Lilleman och hälsar på honom. Jag saknar den hästen mycket, känns väldigt tomt i flocken på något vis. Han var den enda hästen som jag ville rida när jag precis kom till gården! Han är en av de snällaste hästarna jag någonsin har träffat, kom alltid fram i hagen och hälsade glatt. Hoppas nu att det går riktigt bra för Lilleman och hans träning.

King and queen of country music

Dolly Parton och Kenny Rogers var en av få snygga och samspelande duetter. De verkade alltid ha så roligt ihop, kolla bara klippet nedan. Hoppas de kör någon turné tillsammans så man får chans att se dem ihop.

Horsy eating hay

Filmade i lördags när jag och mamma hade lunchat hästarna. Nu för tiden brukar jag och E sprida ut höet nere i hagens nedre skogsdel, just för att hästarna hellre står där nere än ute i det öppna i den kyliga vinden. Lite krångligare för oss människor, men såklart värt det för hästarnas skull. Det känns förresten väldigt tomt utan Lilleman och Kajsa som är på träning. Nu är det ju "bara" nio hästar. 
Upptäckte förresten nu att jag laddade upp videon i rätt låg kvalité...

Workin' girl

Stackars E vaknade upp sjuk i fredags, så jag åkte till gården och sov över så att hon fick vila upp sig ett par dagar. Det var faktiskt roligt att göra alla grejer själv, se om jag minns hur allting går till. Det gick galant! Vi har:

- Mockat nio boxar x2
- Fyllt på med torv i vissa boxar båda dagarna
- Skrubbat och fyllt på elva vattenhinkar x2
- Delat upp mat till sjutton hinkar x2 (många mått där, men jag kom ihåg från alla gånger med Elisabeth)
- Lagt ut hö i alla boxar x2
- Kastat ner cirka femton höbalar från loftet
- Sopat stallet x2
- Lunchat hästarna i hagen x2
- Bytt vatten i hagen
- Tagit ut hästarna till hagen
- Matat katterna x2

Så skönt med träningsvärk nu! Älskar det.

 


Torsdag/Mystery

Imorgon avslutas almanacka-tävlingen, så kommentera nu alla ni som inte är med! Över 70 personer har skrivit hittills. Klicka här för att komma till tävlingen.

Idag var jag ute på gården, äntligen! Skönt att ladda batterierna i det kyliga men mysiga snöovädret. Det snöade nästan hela dagen, skapligt mycket dessutom. Allt i vanlig ordning, stallfix och lunch. Sedan red vi ut, jag på Mystery och E på Noche. Vi tänkte att jag ska börja rida Mystery lite oftare. Jag vill ju prova på flera olika hästar för att fylla min erfarenhetsbägare, och inte snöa in mig på en häst och en ridteknik.
 
Vi red ut en kort sväng i skogen, en fin väg. Mystery kändes faktiskt rätt lugn idag, hon lyssnade väl och stressade inte mycket alls. Fast eftersom vi red en sådan pass kort stund så hann hon väl inte värmas upp. När vi svängde ut på ett fält så kom en bil körandes på vägen. Eftersom det blåste hård snövind så hörde inte Noche och Mystery bilen och hoppade därför åt sidan med rejäla språng! Man flög bra långt åt sidan. Senare kom en långtradare och då brydde dem sig inte det minsta.
 
E och jag trodde att hästarna hade smitit tidigare idag, men det visade sig att de gömde sig i hagens mörkaste hörn istället. Förutom Pricken då, han var lika obrydd som vanligt och slappade en bit bort. Mamma och jag hjälper kanske till med hö i helgen om vädret tillåter!

Q&A - Hästarna på gården

Fråga: Vad finns det för olika hästar på gården?

Svar: I menyn till vänster står det lite om vilka slags hästar det är på gården, men snart kommer jag lägga upp mer information om alla hästar. Jag och E samlar fakta och kommer att fotografera, så håll utkik.

TÄVLING - Vinn en personlig almanacka!

 
Minns ni när jag fick hem en egendesignad almanacka? (Klicka här för att titta närmare på den) Nu har du som läser min blogg chansen att vinna en alldeles egen med din personliga design från TryckDig.seLäs mer om almanackan på TryckDig.se.

Tävlingsregler:
Det enda du behöver göra är att kommentera detta inlägg så är du med och tävlar, om du själv bloggar om tävlingen så är det ett stort plus i kanten. I sådana fall, glöm inte att länka till inlägget så jag vet att du har skrivit om tävlingen. Avslutas fredagen den 19 november. Lycka till.
 
Tävlingen är avslutad. Grattis till Aleksis!

Q&A - Gården

Fråga: Bor du på gården?

Svar: Nej, jag bor inte på gården och jag har inte en egen häst. Jag har bara tur som får vistas på denna fina gård och rida deras underbara hästar. Men jag ska såklart ha min egen hästgård i framtiden.

Lovely weekend

Fredag: Fixade stallet, mat, vatten och allt sådant. Åt lunch. Red ut i skogen, jag på Cloudy och E på Mystery. Först var vi banan men nu är det så kallt ute så att ridbanan är hård och frusen. Allt gick bra. På vägen hem från skogen backade vi upp hästarna för en lång backe, bra träning för hästarna.

Lördag: Idag följde min vän Katja med ut till gården. Först fixade vi alla stallet och allt vad det innebär. Efter det åt vi lunch och sedan kom ett nytt lass hö, men eftersom vi var fem stycken så gick det snabbt och smidigt. När klockan var cirka tre så red vi ut i skogen, jag på Mystery, E på Noche och Katja på Cloudy. Min vän har ridit mycket förut men nu var det ju westernhästar så jag antar att det var lite nytt att ta in. 

Q&A - Monty Roberts

Fråga: Vad tycker du om Monty Roberts?
 
Svar: Jag har inte sett mycket alls av Monty Roberts, bara några få filmer. Monty Roberts är väl förmodligen duktig på det han gör och verkar uppnå fina resultat, men jag måste kolla in honom mer innan jag kan ge ett ordentligt svar. Med tränare i instruktionsfilmer handlar det mest om personal preference, man lär sig bäst på olika vis och då har allt från tränarens personlighet till kunskap betydelse.
 
Av det jag hittills har sett så är Rick Gore fortfarande min stora favorit just för att han inte gör det här med horsemanship till en stor grej. För det ska ju inte ens vara en grej överhuvudtaget, det är ju en självklarhet. Att träna horsemanship ska inte vara ett event som man gör någongång ibland, utan det är en process som sker automatiskt hela tiden. "En gång om året tränar jag Natural Horsemanship, då tar jag fram en piska och petar på min hästs rumpa tills den flyttar sig! Vi har ett riktigt fint förhållande!!" Nej, inte så.

Trailer loading - Rick Gore Horsemanship

Här kommer några filmer av min favorit Rick Gore. Om hur man lastar en häst. Han är så rolig! Och kunnig, han hanterar hästar bra och naturligt.

Improper horse trailer loading using a whip - causing horse to kick
 
Introducing horse trailer loading part 1

Introducing horse trailer loading part 2