Lyckliga hästar


Hästarna fick ett lyckorus och galopperade runt i hagen i full fart, sparkade och bockade. Jag var inte tillräckligt snabb med kameran men jag fick i alla fall med en snutt när Lilleman och Kajsa lekte. Det var Lilleman som försökte trigga igång henne, nypte till på rumpan och kickade. Det var en kall och blåsig dag vilket är perfekt för hästarna, tänk vad skönt att inte behöva torteras av knott, myggor, bromsar och flugor... Det är en av anledningarna till att jag älskar hösten... Man kan rida och det är skönt för alla. Jag åker ut till gården på torsdag.

TÄVLING - Vinn valfritt smycke från VictorianDreams.se!

Här kommer jag med ännu en tävling för er läsare! Denna gång är det VictorianDreams.se som har sponsrat med pris! Victorian Dreams är en hemsida som säljer allt möjligt när det kommer till asiatiskt mode... Allt från kläder och väskor till söta smycken och färdigdekorerade lösnaglar. Den som vinner den här tävlingen får välja en valfri vara från Victorian Dreams!

Det är säkert inte bara hästmänniskor som läser bloggen, så det här är en tävling som borde passa alla. Men visst är det också kul för oss hästmänniskor att gå runt i något annat än skitiga stallkläder om dagarna.

Tävlingsregler:
1. Gå in på VictorianDreams.se och välj ut något du gillar om du skulle bli den lyckliga vinnaren.
2. Blogga om tävlingen där du länkar till Victorian Dreams och min blogg.
3. Kommentera detta inlägg att du är med och tävlar, skriv länken till ditt blogginlägg och berätta gärna vad du skulle välja från hemsidan!

Tävlingen avslutas onsdag den 12 oktober. Lycka till!
 
Tävlingen är avslutad. Grattis till Karin!

Lördagsträning

Idag kom tränare Mia till gården igen och jag fick vara med ännu en gång. Dagen började med att vi fixade stallet som vanligt och gjorde lite nytta på höloftet. Isolerade springor i väggen och fyllde en stor säck med gammalt hö... Sedan var det lunchdags och efter det ridning. Jag red Cloudy, E red Mystery och K red Noche. Vi körde two track och förvänd galopp.

Som sist jag red var det inte lätt med two-tracken, men i slutet gick det bättre tack och lov! Det kommer, sakta men säkert. Omvänd galopp var kul. Alltså vänster galopp i höger varv och höger galopp i vänster varv. Det gick bra på läromästaren Cloudy. Däremot tycker jag att det är rätt svårt att hålla mig i fyrkantsspåret. Blir lätt en stor cirkel istället, så det är något annat att tänka på. Efter träningen fikade vi (världens godaste ananaskaka) och pysslade med lite smågrejer i stallet tills det var dags att ta bussen hem. Energirik dag. Jag älskar denna gård och de underbara människorna där. Hästarna var på riktigt bushumör i hagen när det började bli mörkt, perfekt väder för dem med rätt så kraftig vind och låg temperatur... de var lyckliga.
 
Cherokee Spirit


Det här är, enligt mig, det vackraste musikstycket på hela jorden. Jag har ingen aning om vad bandet heter. Mannen som spelar både flöjt och det andra stora, urhäftiga blåsinstrumentet är så otroligt fin. Vilken vacker människa.

Two track

Under dagen fixade jag och E stallet. Sedan fortsatte vi alla att bygga på rundkorallen, jag borrade hål/hammrade/sågade. Den börjar bli fin som bara den! Sedan blev det lite träning på ridbanan. Jag red Cloudy, K red Noche och E red Sussie (Prinsen som fortfarande är så liten fick vara med på ridbanan). Inte speciellt länge, jag bara tränade basics i skritt, trav och galopp. Efter det tittade jag på när K red Cloudy, jag ville se hur han gör för att förhoppningsvis lära mig något. Det ser så himla enkelt och smidigt ut när han rider... Jag ville prova igen. Skulle försöka mig på en two-track, alltså när hästen är rakställd men rör sig snett i sidled framåt. Lite svårt att förklara, men det bygger muskler bra och samtidigt lösgör kroppen. Men jag började genast överanalysera situationen och kunde inte bara slappna av och rida. Det var som att alla muskler i min kropp stelnade och jag hittade inga naturliga rörelser. En dag kommer jag sätta two-tracken, bara jag slappnar av och låter det ske som det ska. Inte tänka på varje detalj. Jag klarar det ju med resten av ridningen, så denna övning ska inte få komma undan.

TÄVLING - Vinn en valfri bältesbuckla!

Nu drar vi igång Westernbloggens första tävling! The Lonesome Pine är en westernbutik på internet som har sponsrat med ett mycket fint pris, nämligen en valfri bältesbuckla från deras Cowgirl-kollektion. Vinnaren får själv välja mellan dessa spännen:
 
Vill du vara med och tävla? Här är tävlingsreglerna:
 
1. Skriv ett inlägg i din blogg att du är med och tävlar där dulänkar till The Lonesome Pine och min blogg. Du får mer än gärna använda bilden ovan i ditt inlägg.
2. Svara på frågan: Vad har damtröjan Stetson Horseshoe på ryggen? Svaret hittar du på hemsidan.
 
Du kommenterar detta inlägg att du är med och tävlar. Glöm inte att länka till din blogg/ditt tävlingsinlägg. Tävlingen avslutas onsdag den 6 oktober, alltså om två veckor. 
Lycka till!
 
Tävlingen är avslutad. Grattis till Mickis!

Veckans planer - ridning

På torsdag åker jag ut till gården igen. Jag, K och E ska försöka rida en del innan Mia kommer på lördag. Så generöst att jag får vara med ännu en gång! E sa att vi kanske rider två hästar var på lördag om vi orkar/hinner. Sedan på söndag kanske min syster följer med ut. Hon vill fotografera oss när vi rider och även prova på att rida själv om det fungerar för dagen, spännande...

Tävlingsgrenar att föredra


Om jag någonsin tävlar inom westernridning så blir det barrel race och koklasserna. Det är i alla fall vad jag finner mest intressant just nu, speciellt koklasserna för att det är riktigt rancharbete. Jag vill gärna mig rida på ett vis som gynnar vardagslivet, det vill säga det tunga jobbet. Barrel race verkar också så oerhört kul! Vilken fart alltså! Kolla bara vilka snäva svängar tjejen och hästen lyckas med. Det ligger nog en hel del övning bakom det där... Men man får se till att träna på ett vis som inte skadar hästen och bygger en bra psyke, så att hästen inte känner sig vettskrämd och pressad, utan mer taggad.

Musik


Musik spelar en mycket betydelsefull roll i mitt liv. Utan musik skulle jag nog inte fungera. Musik är min inspiration till allt och den musik som står mig närmast hjärtat är natur, folk- och countrymusik.
 
Lyssna på gatumusikanterna i videon ovan. Det är en sydamerikansk tribal song vid namn Ananau. Storslaget. Jag älskar när amerikanska urinvånare spelar på gatorna. Jag vet inte vad just detta band heter, men jag gillar gatumusiken hundra gånger bättre än redan inspelade låtar som bara är för perfekta. Jag älskar att höra bruset, hackande röster, andetag, den sanna musiken. Precis allt är underbart med indianmusik. Instrumenten som panflöjt, trummor och rasselinstrument, sångerna, toner, hymn, stämmor, texter, danserna och kläderna. Det finns ingen vackrare kultur. Vilka intelligenta, jordnära människor.
 
Musik helar själen. Det har hjälpt mig mycket under livets gång och i tider som dessa kan jag ligga i sängen och bara lyssna ett helt dygn. Tid och rum försvinner...

Fattar galoppen

Gården igår. Vi fixade stallet och efter det tränade vi på banan. Jag red Cloudy och E red Noche. Medan vi sadlade spöregnade det ute, det regnade under flera perioder nästan hela dagen. Vi tänkte ta en skogstur först men eftersom vädret var så opålitligt - hörde även muller - så nöjde vi oss med ridbanan. Vi övade på lite allt möjligt. Jag fortsatte med bendingen men det var bara några få gånger jag kände att det blev helt korrekt. Jag galopperade en hel del också, känns bättre och bättre för varje gång. Underbart. Cloudy är en jäkel på att stoppa när man säger "whoa". Speciellt i galoppen, han skulle passa som reininghäst.

Senare under dagen fixade vi ett stängsel till vinterhagen. Vi tog också en promenad med ettåringarna, jag ledde Dolly och E ledde Lacey. De ville så gärna tillbaka till sina mammor! Dags att träna lite i att vara ifrån dem nu. Vi hörde Noches och Bonnys gnäggningar från andra sidan av gården. Lacey och Dolly var rätt spända, men duktiga ändå. Dolly gnäggar inte, utan hon tjuter som en biltuta. Det låter lite konstigt men ganska gulligt ändå...Bloggtips

Fina Emmy vann bloggdesignen som jag lottade ut, och jag tänkte tipsa er om hennes blogg. Hon rider nämligen också western och skriver mycket om just det ämnet. Klicka här för att komma till hennes blogg!

Träning för Mia Ekström

I förrgår kom westerntränare Mia Ekström till gården och K var så snäll som lät mig delta. Jag red Cloudy, E red Lilleman och K red Noche. Jag måste börja med att säga att Mia var hur härlig som helst - en otroligt trevlig, rolig och kunnig instruktör. Denna gång tränade vi mycket bas- och mjukgörande övningar. Det kändes alldeles lagom för min kunskapsnivå och det var också givande för Lilleman som är rätt så stel, speciellt i vänster varv.

Vi gjorde lite allt möjligt. Bending, serpentiner, rida runt konor, volter i skritt, trav, galopp och så vidare. Lilleman och E var jätteduktiga med galoppfattningen. Med Cloudy och Noche som är mer tränade och erfarna fick vi fatta galopp direkt från skritt och det gick galant. Trots att Cloudy redan kan så kändes det inte bara som att jag hängde med i hans automatik, utan jag faktiskt använde hjälperna och dessutom förstod varför jag använde dem.

Mitt under träningen fick K för sig att leta efter en grej i stallet, så jag hängde med i full galopp på Cloudy och fick hålla Noche utanför stallet. När K kom tillbaka blev det full galopp även tillbaka till ridbanan. Sådana spontaniteter gillar jag. Vi tränade lite mer tills alla kände sig nöjda. Det var en suverän dag och jag är så tacksam över att jag fick vara med på träningen! Det är så härligt att jag nu kan börja fokusera mer på själva ridningen, jag börjar fatta galoppen (ordvits där)...

Innan Mia kom tänkte jag och E städa upp på ridbanan. E hämtade Sussie och Prinsen (mamma och bebis). Medan jag tog bort konor och samlade ihop bommar, så fick Prinsen lite spontanövning på att ta sig över bommar... Sussie gick nämligen över en hög bommar och när Prinsen följde efter så råkade han snubbla till vilket förde lite oljud. Eftersom han blev lite rädd så fortsatte E gå över bommarna med Sussie ända tills Prinsen gjorde samma sak. I början gick han bara förbi dem... Han förlorade intresset lite grann mot slutet men till slut lyckades han gå över i alla fall en bom, och då såg han väldigt nöjd ut. 


Allt jag vill ha

Var på gården i torsdags, och det var underbart. Jag och E fixade först stallet. Mockade elva boxar, lade ny torv, sopade, kastade ner hö och så vidare. Sedan kom ägarna hem och då åt vi alla lunch tillsammans. En portion spicy chicken and rice senare så tog vi en ridtur ut i skogen. Jag på Cloudy, K på Noche och E på Bonny. En bra bit in i skogen blev det lite problem med Bonny, så E valde att skritta hemåt med henne för att arbeta på banan istället. Jag och K fortsatte och det blev en lång och helt fantastisk skogstur... Ord kan inte beskriva det! Jag uppfyllde en av mina största drömmar, att galoppera i full fart i skogens terräng och ut över öppen mark. Det var magiskt. Hästarna tyckte det var lika underbart och började tävla mot varandra, vilket resulterade i en tvärnit när ett krondike plötsligt dök upp framför dem. K fortsätter att utmana mig men jag älskar känslan av ge sig in på okänd mark, att liksom slungas in i nya saker och tvingas komma över det man tvekar över i onödan. I K:s fall är det lite hänga med i svängarna eller dö som gäller... Men jag gillar det.
 
När vi kom tillbaka till stallet var det dags för nästa häst. Jag red Lilleman och K red Mystery. Det blev en något kortare men desto mysigare tur i skogen. Bara skritt och lite trav. Mest hetstrav för Lillemans del, för så fort Mystery kom utom synhåll var han tvungen att springa ifatt henne. Jag tror att det blev mer än tre timmars ridning sammanlagt. Jag önskar verkligen att man kunde ta bilder med ögonen. Medan man galopperar så snabbt man kan i så kan man fånga sina intensiva minnen direkt på bild. Det hade varit något. ♥

Slitna stövlar

Mina kära boots behövde verkligen en renovering, så nu har jag lämnat in dem till skomakaren. Klackarna är så slitna att de har varit svåra att gå i på sistone. Innan jag lämnade in stövlarna till skomakaren så "tömde jag" klackarna. Det har blivit en rutin förstår ni. Det är fyra stora hål rakt upp i klackarna nämligen, och jag fick ut en gigantisk hög jord och stenar...