Sommarjobb och hästar

Vad gör jag på dagarna? Jag jobbar på gården under sommarens heta dagar. Rider under sommarens svala kvällar. Åker hem någon gång i veckan för att packa om väskan. Sedan är det full rulle igen. Det är så härligt att rida där hästarna är på sommarbete.

Clinic med Mia Ekström

För några dagar sedan hade vi clinic med Mia igen. Eftersom hästarna är på sommarbete hade vi träningen på en stor gräsplätt i närheten. Det var faktiskt väldigt bra att rida där tycker jag, och väldigt skönt att rida på kvällen när luften hade svalnat. Träningen gick superbra och jag var så glad! Det kändes verkligen som att någonting klickade för mig med ridningen...

Vi jobbade med att samla hästarna (frog legs är nyckelordet), arbeta med bakben/rumpa, steering och att stanna/backa. Om två veckor kommer Mia igen, så nu ska vi försöka rida hästarna ute så mycket som möjligt för att hålla dem i form, öva balans och mer.

02/07 - 2011

Mycket ridning utan blogguppdatering nu på senaste tiden. Jag har varit ute på gården ofta nu och kommer att vara där ännu mer under juli månad för sommarjobb och hästar... Kommer att bli så bra.

Hästarna är på sommarbete, ungefär en kvart med bil från gården. Världens största hage, man förstår inte hur gigantisk den är genom att bara titta. Glada hästar. Vi brukar rida där borta eftersom det ligger mitt bland en massa fantastiska ridvägar, mitt i ett naturreservat. Mjukt underlag som sand och jord (vi rider hästarna utan skor, det säger en hel del), varierade och väldigt vacker natur. Mycket kvar att upptäcka.