Introduktion till hästvärlden

I lördags var jag, Fia, Joel och Johan ute på gården. Jag hade inte ridit sedan september så det var precis lika underbart som jag hade föreställt mig. Vi filmade till Fias och Joels musikvideo, så de lärde sig rida. Och Johan visade var skåpet ska stå såklart... Började med att jag och Elisabeth red igenom hästarna som de skulle använda och efter det körde vi igång.
 
Här kommer några print screens från filmklippen. Vackra. Behöver jag ens säga att både syster och killarna har ridabstinens nu efter en första gång på hästryggen...
 


 

Q&A - Skola om häst/börja med westernridning part 2

Fråga: Hur skolar man om en häst från klassiskt till western?

Svar: Trots att det är svårare att skola om en klassiskt inriden häst till western i engelsk utrustning tror jag att allt är möjligt om man verkligen vill och det finns en massa böcker att läsa och videos att se på YouTube. Tänk att hästar är väldigt flexibla, de har gott minne men kan lära sig i princip vad som helst. Och hästen vet ju inte att du försöker lära den något helt nytt, den kommer bara att lyssna på nya signaler med tiden och tycka att det är det mest naturliga i världen. Westernutrustningen har självklart sina fördelar, som att man sitter djupt i westernsadel och får kännbar kontakt och så. Ett westernträns behöver inte kosta så mycket, du kan ju börja rida med bosal direkt vilket vore ännu bättre så slipper man betten!

Om du verkligen vill satsa på westernutrustning redan nu så skulle ju det fungera om det är en "lagom" storlek på träns och en sadel som ligger bra över ryggen på de flesta hästar, så du kan använda den på din framtida egna häst och hoppas att det passar bra. Men det kostar en jävla massa och personligen skulle jag inte ta risken... Annars, lägg upp annonser på hästsidor där du söker westernstall, westernriden foderhäst och liknande. Det var så jag kom dit jag är nu, genom att lägga upp en simpel annons!