Dolly Parton, 27/08/11.

Jag har nu sett Dolly Parton. Jag har officiellt sett min största idol och förebild på riktigt. Min bästa musikupplevelse hittills. Dolly Parton var till och med bättre än vad jag hade föreställt mig, hur nu det är möjligt. En sådan fantastisk människa med sådan vacker utstrålning. Det var en djup och intensiv start. Man hörde Dollys röst sakta, nästan viskande sjunga "I can see the light of a clear blue morning". Ridån åkte upp, helt svart scen förutom allra längst bak där hon stod med en fiol i famnen. Självsäkert började hon spela samtidigt som hon lugnt gick fram till publiken som blir mer och mer galen av hur mäktigt allting var. Sedan drog hon och bandet igång på riktigt med flera förkortade låtar som introduktion. Hon sjöng många av mina favoritlåtar, de som är mindre kända men så himla speciella, de som hon personligen gillar att sjunga mest. Smoky Mountain Memories kom, min absoluta favoritlåt. Satt i tårar. Sådan lycka!
 
 
Hon pratade väldigt mycket med oss vilket uppskattades enormt. Mellan låtarna berättade hon historier om sin barndom, hur hon slet för att nå dit hon är idag och en massa mer som jag tror inspirerade oss alla. Hon är på världsturné men uppträder ändå riktigt länge och ger sitt allt vilket skapar en fin kontakt mellan artist och fans. Så äkta och generös. Dessutom är hon riktigt rolig och har en sådan härlig självdistans. Hon brukar ofta säga "it costs a lot of money to look this cheap".
 
Att se henne live fick en verkligen att inse vilken oerhört begåvad artist hon är. Hon spelade gitarr, banjo, piano, saxofon, munspel, flöjt, cittra och ännu fler instrument. Samtidigt som hon gav sitt allt med den otroliga röst hon föddes med. Hon sjöng en hel del a capella, och det var det sanna beviset för vilken kraftfull röst hon har. "Little Sparrow" med endast hennes röst och de kvinnliga bakgrundssångarnas hymningar var simply amazing. Hon tog i med allt hon hade, improviserade så självsäkert, gick från högsta tonen till mörka viskningar, sjöng med en sådan vacker känsla. Globen var knäpptyst under dessa minuter.
 
Det känns bra att veta att det här inte var sista gången jag kommer att se henne. Hon säger själv att så länge hon kan stå upp kommer hon att fortsätta ge sitt allt till fansen. Det var helt sjukt! Jag har aldrig i mitt liv sett något så powerful! Värt varenda krona, våra platser var verkligen grymma. Jag såg minsta detalj på hennes kropp, kläder, ansikte, hår. Har aldrig sett en mer imponerande kvinna. Nu har jag sett hennes minimala midja, gigantiska bröst och underbara ansikte i verkligheten. Jag blev förvånad över hur otroligt bra hon fortfarande ser ut! Visst fyller hon på med botox regelbundet, men jag tänkte att man borde i alla fall se att hon nu när 65+ och betydligt äldre, men nej, lika attraktiv ändå. Fast utseendet är ändå det minst viktiga. Hon må vara en het dam, men det mest betydelsefulla är vilken fin människa hon är, inside and out.
 
Vi hade så himla bra platser... Jag kunde till och med se skarpt utan glasögon. Då är det bra. Detta är verkligen ett minne för livet, inget Dolly Parton-fan i världen kunde ha önskat sig en finare upplevelse. ♥