Projekt: Sadelkammare

Förra veckan fixade jag upp sadelkammaren. Mitt första rumprojekt. Nu blir det här med hästarna en nystart för mig och alla inblandade, och då ska det vara rensat, städat, organiserat och funktionellt. Just organiserat och rent känns extra viktigt för mig. Gården är så oerhört vacker och har all världens möjligheter, ett ställe där man har lagt ner så mycket tid och pengar. Därför vill jag sköta om den på bästa sätt. Holmsånger betyder helt enkelt så mycket för mig och jag ägnar mer än gärna min själ åt att vårda denna gård.

Innan jag städade upp sadelkammaren var den stökig, dammig och inte särskilt systematisk. I naturlig ordning i en sadelkammare hamnar ju saker lite överallt och det blir kaotiskt efter ett tag av leriga stövlar, utrustning och produkter. Men nu är den verkligen ordnad och fräsch på alla sätt och vis...

Resultatet:
 
 

Direkt till höger om dörren. Ombytesplats med kläder. Nedan finns endast boots/skor för ridning. En stol och spegel fattar fortfarande men det är på G.

Kortväggen längst in - vägg för huvudlag.
 
På den övre raden är det träns. På den undre raden är det grimmor, ledrep och längre rep.

Sadlarna som finns just nu. De längst fram är två reiningsadlar. Jag ska skaffa mig en gammal hederlig slit-och-släng-westernsadel, kanske mer anpassad för trail. En som jag kan nöta och inte behöva vara så försiktig om.

Den svarta westernsadel är mer slit-och-släng. Under är en barpackapad som är helt underbar att rida med!

Dubbelskåp 1, översikt.

Allra högt upp finns sadelväskor, benskydd samt stallets juldekorationer.

Paddar.

Öviga sadel/pad-tillbehör.

I vänstra hörnet är en stor hög av grimmor, ledrep och rep. Det finns bland annat tre-fyra fölgrimmor och man vet aldrig när de behövs...

I mitten finns alla slags reflexer.

 

På nästa hylla finns först en liten blandning av impregering- och tvättmedel.
 
Sedan läkemedelslådan. Där finns verkligen allt! Sprutor, handskar, plåster, tejp, stetoskop, mindre verktyg, bandage och så vidare.

I högra hörnet har jag nya westernpaddar och över dem ligger sadelgjordar av alla olika slag.
 
På hyllan under finns schabrak och vojlockar. De används ju inte med kan vara bra att ha till olika syften.
 
I mitten finns olika slags ludd och till höger är det fullt av sprillans nya benskydd och benlindor. Igen, ingenting jag använder, men man vet aldrig vad som kan hända och när vi kanske behöver dem.
 
Längst ner i skåpet har jag först tomma nyskrubbade ryktlådor...
 
... Och till sist en stor låda proppad med benlindor, bandage och lite sådant som inte fick plats i läkemedelslådan.
 
Såhär ser det ut på högersidan av det dubbelskåp som jag nyss har gått igenom. Två hyllor för benskydd. Eftersom jag inte använder benskydd lägger jag istället mina olika arbetshandskar i några av facken.
 
Helt perfekt!

Alla westernpadar- och filtar hänger på väggen direkt till höger om dörren. Alltså över alla kläder och min speciella ombytersplats.
 
Under hänger jeans, jackor, skjortor, chaps, hatt.
 
Till vänster om sadlarna är det fina fönstret med fönsterbänk och på kortväggen närmast dörren finns ännu ett dubbelskåp.
 
Dubbelskåp 2, översikt.
 
Denna gång börjar vi längst ner. Till höger finns övriga stallkläder som inte är mina och inte används. Under är en stor hög av ridhjälmar, bra att ha om det kommer andra människor vill ha hjälm. Till vänster ligger en säkerhetsväst, under några till schabrak jag inte fick plats med i det första dubbelskåpet och under dem är en stor loksele (eller vad det nu kallas, jag är inte så upplyst på den fronten).
 
Sedan har vi två hyllor för täcken Tjocka vintertäcken, mjuka, hårda, regntäcken. Jag var nöjd med att jag lyckades klämma in alla täcken på dessa två hyllor när jag sedan upptäckte en gigantisk hög täcken i en tom hästbox och en hög till i tvättrummet.
 
Schampon, balsam, hovlack och allt vad det heter. Lädervård, tvålar, fett, oljor.
 
Röd hink med diverse verktyg, bland annat håltänger för läder. En hög med mindre, rena handdukar.
 
På översta hyllar har jag först till höger en påse med övriga saker, tillbehör till olika prylar och grejer jag inte riktigt vet vad de är till som som bör sparas... Påsen bredvid innehåller sådana där tvätthuvor. Till vänster klippmaskin, en låda med fler överblivna saker. Måttband.Kommentarer
Namn: Julia
Datum: 2013-01-23 klockan 12:11:44 ~ Webbplats: http://scenicworld.blogg.se 

Jättesnyggt ju! Lyxigt med en så stor och fin (och jag gissar uppvärmd?) sadelkammare!

Svar: Tack, det tog sin lilla tid! Men hade inte gått utan sadelkammarens fina grund. Yes, uppvärmd, skönt som tusan, speciellt nu på vintern när man ska byta om och står i nästan bara underkläder där inne...
Kristin Schyllner

Namn: Wilma
Datum: 2013-01-23 klockan 21:02:28 ~ Webbplats: http://Swirya.blogg.se 

Shit. Hade inte tackat nej till sadelkammaren och all utrustning :O

Svar: Ja det finns mycket fint i den och det är en oerhört bra sadelkammare, mycket energi nerlagd i den!
Kristin Schyllner

Namn: nomi
Datum: 2013-01-24 klockan 08:21:46 ~ Webbplats: http://nomies.blogg.se 

jag fattar inte, har du fått hela gården eller vad händer?? :D vad roligt för dig i alla fall!

Svar: Nej jag har inte fått gården men däremot får jag tillgång till allt som finns på den, som utrustning, redskap och så vidare. Ja, tack, känns helt fantastiskt! Äntligen egna hästar som jag gör precis som jag vill med. Och större saker på G.
Kristin Schyllner

Namn: Chrissie P
Datum: 2013-01-28 klockan 23:15:14 ~ Webbplats: http://chrissiep.blogg.se/ 

Vad fint!

Svar: Tack ska du ha!
Kristin Schyllner

Namn: Myggan
Datum: 2013-01-29 klockan 22:25:57 ~ Webbplats: http://nordwest.blogg.se 

Håller med de andra som har kommenterat, hade verkligen inte tackat nej till den där sadelkammaren!x3 Rena rama paradiset juh!owO

Svar: Den har nog allt kan man säga! Jag använder inte så mycket mer än sadel, pad och grimma men klart som fan att det är välkommet mer extra utrustning!
Kristin Schyllner

Namn: theres linde
Datum: 2013-10-01 klockan 21:12:57

sjukt stor sadelkammare! lyx :)

du ett tips till de vita ledrepen... de blir ju sjukt snabbt äckliga och smutsiga (jag är sjukt pedantisk med mina hästsaker så jag är i alla fall en sån som vill ha allt rent o snyggt :) ) är att ta en hink med vatten (helst varmt) i med en skopa vanish och ner med ledrepet/en och låt stå ett par timmar eller över natten, sen tar du ur hinken och sköjer av med vatten, låter lufttorka sen är det skinande rent igen :D gjorde så med mitt vita ledrep igår, som blivit riktigt skabbigt av massa lucernspill och lera och allt annat och efter tvätten såg det som nytt ut :D

Svar: Ja det är en väldigt fin sadelkammare. :)Bra tips!!! Ska absolut komma ihåg det där! Än så länge har jag inte hunnit skita ner några riktigt ordentligt men det kommer väl snart nu till höstrusket... :)
Kristin Schyllner

Kommentera inlägget här:

Namn:


Emailadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Text: