Arkiv

2010
Maj, Juni, Juli, Augusti, September
Oktober, November, December 

2011

Januari, Februari, Mars, April, Maj
Juni, Juli, Augusti, September, Oktober

2012

Februari, Mars, Juni, Juli, Augusti
September, Oktober, November, December

2013
Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli
Augusti, September, Oktober, November, December

2014
Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli
Augusti, September, Oktober, November, December

2015
Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli
Augusti, September, Oktober, November, December

2016
JanuariFebruariMars, April, Maj, Juni, Juli
Augusti, September, Oktober, November, December

2017
Januari FebruariMarsAprilMajJuniJuli
AugustiSeptemberOktoberNovemberDecember

MERRY CHRISTMAS!


GOD JUL önskar Kajsa, Lillen och jag!
En av höjdpunkterna på dagen är att åka ut till hästarna och överösa dem med julpussar, kramar och morötter. Hoppas ni får en riktigt fin jul nu. Jag är tokförkyld som varje jul men det stoppar mig inte att njuta för fullo detta år! ❤️

Transporten av hästarna - hur har allt gått?

Oj oj oj nu har det hänt grejer här må ni tro! Sedan min senaste uppdatering har vi hunnit flyttat både hästar och hem, samt landat på nya gården i en hel vecka nu! Ni vet min stora ångest inför transporten av hästarna? Så i onödan!!! Allt har gått så himla bra, ett praktexempel på transportering av häst skulle jag till och med våga säga! INGENTING av det jag har oroat mig över hände, utan det gick verkligen som smort...

Klockan nio på morgonen var tjejen med transporten framme på gården och det var dags att påbörja den nervösa processen. Vi tog ut både Kajsa och Lillen på stallplanen så de visste att de hae varandra i närheten. Först lastades Kajsa. Det var väldigt halt på stallplanen och Kajsa halkade till några gånger, vilket gjorde mig rätt spänd. Hon var lite tveksam till att kliva på, tog liksom ett steg framåt och två steg bakåt. Vi lät henne hålla på så tills vi kände att det inte var någon mening med att fortsätta och göra saken värre. Varför stressa upp mer än nödvändigt i kritiska tider som dessa? Så lite havre och morot kom fram och då gick damen in i transporten med bestäma kliv. Sedan var det Lillens tur, jag testade att leda på honom själv för skojs skull. Och tro det eller ej med lillgrabben klev rakt på utan att ens fundera! Sniffade lite på transportens väggar på vägen in men annars var det full fart in. Så jävla cool han är alltså!!! Bredvid varandra i transporten fick de lite gotta och beröm. Hela lastningen gick på kanske en minut totalt. Success! 
 
Vi skyndade oss in i bilen och rullade iväg nästan direkt. Resan tog kanske 1,5 timme totalt och herregud så smidigt det gick! Alltså inte en endaste spark, inte ett ljud och inte en reaktion på allt buller eller den höga farten. Vi åkte igenom ett byggområde där vi passerade stora, läskiga brummande maskiner men Kajsa och Lillen bara fortsatte att smaska på sitt hö. Jag hade transport-kameran i knäet vilket var en riktig trygghetskänsla. Men transporten fick så pass bra att jag gick ifrån att hålla stenkoll varenda sekund, till att bara snegla på kameran med några minuters mellanrum.

Kameran gjorde Kajsa svalt och Lillen helt vit haha:
 
Väl framme på gården lastades Kajsa av först. Detta moment har jag också varit så nervös över - att de ska ha stressat upp sig i transporten och bara slänga sig ur när det är dags. Men det var inga som helst problem där heller! Kajsa klev lite snett med ena benet utanför rampen på vägen ned, men då bara petade Johan tillbaka henne igen. Lillen backade klockrent hela vägen. Vi släppte ut dem i deras nya hage och de hittade hem på en gång. Jag hade förväntat mig två galna hästar springandes och sprättandes av både rädsla och bus för allt nytt, men de började bara beta och var helt lugna. Om det är rätt så är det lätt!
 
Under veckan som har varit har det bara blivit bättre och bättre. De är helt orädda för uteboxarna och är inne där nästan varje morgon enligt stallvärden. Har sett både Kajsa och Lillen med spån över hela kroppen så nog har de legat och gosat där inne. Så skönt ändå att ha två separata uteboxar istället för ligghall. Har alltid varit mer för en större öppen yta så de kan känna sig trygga med varandra, men då ska det nog vara en riktigt stor yta för att båda ska få ro. Kajsa har en tendens att lägga sig precis i mitten av ytan så blir hon förbannad på Lillen när han försöker klämma sig in bredvid henne. Nu har de en halva vägg och en halva galler emellan dem och då får både ligga i fred men ändå ha varandra nära. Super!
 
Jag älskar foderplatsen som har både tak och väggar. Där ha de småmaskiga nät i varsin stor krubba. Kommer bli så bra för speciellt Kajsa att få fri tillgång men med mindre maskor på nätet och med rätt mängd hö. Hon kommer inte vara lika överviktig och lär sig dessutom hushålla. De första två dygnen drack de inte något vatten överhuvudtaget men nu har de kommit igång ordentligt även med den biten. Hagen ligger lite i hjärtat av gården, omringad av stallet, maskinhall, vägen till ridhuset och diverse hus. Så det händer alltid något vilket är väldigt uppskattat av framförallt Lillen som behöver den stimulansen. Hans största intresse är att springa fram till alla hästar som går förbi hagen på vägen till ridhuset/ridbanan. Då kommer han i full galopp och gnäggar för kung och fosterland. Haha, det kommer nog ta ett tag innan han vänjer sig och inte längre tycker att det är så spännande med nya hästar. Kajsa är intresserad hon med men orkar inte vara så livlig som Lillen, så hon kommer lunkandes 20 meter efter för att kolla vad ståhejet handlar om.
 
Nu har ni fått min lilla solskensberättelse om hästarnas resa till sitt nya hem. Det har varit så sjukt mycket den här veckan men jag lovar att skriva mer om allt nytt snart. ♥