Djupaspen

Det har blivit några dagar av blogg-frånvaro då jag och gänget har varit i Djupaspen. Det är Joels familjs timmerstuga i Dalarna, mitt i vildmarken utan varken el eller rinnande vatten. Precis så som det ska vara! Med jämna mellanrum i alla fall, för att andas ut och komma i kontakt med sig själv igen. Synd bara på vädret. När vi anlände var det varmt i luften, men alla dagar vi faktiskt var där så blåste det kallt och var mulet mest hela tiden. Därför blev det inte lika mycket fiske som vi hade hoppats på, båten ville nästan tippa av vågorna. Vi kastade och trollade lite grann men gav upp snabbt.
 
Det blev desto mer mys framför brasan, vår enda värmekälla. Lite gitarr- och flöjtspelande, årets första grillning, öl och kortspel. Kan inte klaga! Haha, jag och Fia försökte skriva en låt om naturväsen i Djupaspen. Gick sådär. "Gömd bakom skog och snår, vandrar en flicka med eld i hår". Sedan tog kreativitet slut och sången eskaledeade till något helt annat haha...

Lite bilder från vackra Djupaspen. Vi fick parkera bilen där vägen slutade och sedan gå fram och tillbaka ett par kilometer med alla grejer. Då vet man att man verkligen är ifrån civilisationen! Timmerstugan och snickeriet (ett före detta stall som gubbarna hade sina timmerdragande hästar i en gång i tiden) ligger på en höjd med Djupaspen (sjön) som utsikt, omringad höga tallar. Ganska magiskt! Var dock olidigt att vara ifrån Lurven och hästarna de sista dagarna. Älskar djuren över allt annat! Det blev en längre dag hos Kajsa och Lillen igår. Även Lurven var med. Massa gosande och ryktande, jisses vad pälsen yr åt alla håll nu.

Joel i kanoten första kvällen, innan helvetesvädret smög sig på.
 

Joel och jag (syster Fia tar bilden).

Folke och Johan höll sig på torra land... ♥

Pojkarna var självklart tvungna att dra fram en stock och klyva lite ved för att känna sig som två äkta skogshuggare (och för att vi inte skulle frysa ihjäl).


Den lilla famijen; Joel, Fia och Folke!

Jag kände att Folke blev min vän på riktigt under denna resa. Tidigare har vi gillat varandra, men varit lite skeptiska samtidigt. Han är allt en fin liten (stor) vovve!Kommentarer
Namn: Divorce your horse
Datum: 2015-04-30 klockan 10:52:07 ~ Webbplats: http://divorceyourhorse.se 

Låter väldigt mysigt, trotts att vädret kanske inte var det bästa :)

Svar: Ja ibland är det bra på att träna att göra ingenting alls också. :)
KS Horsemanship

Namn: Klara Forsström
Datum: 2015-04-30 klockan 14:25:09 ~ Webbplats: http://hippiesarna.blogg.se 

Åh herregud så fint, känns lite som taget ur en saga!

Svar: Det känns och ser ut som en saga när man är det, I promise you! Alla höga och spikraka tallar som svajar med vinden och vattnet glittrar i bakgrunden. Magic!
KS Horsemanship

Namn: Mikaela
Datum: 2015-04-30 klockan 15:11:34 ~ Webbplats: http://mikaelahilbertsson.devote.se 

Ser helt underbart ut! Hade gärna själv åkt iväg så ibland. :)

Svar: Ja, balsam för själen sannerligen! :) Man får hitta sina smultronställen helt enkelt.
KS Horsemanship

Namn: Josäfin Andersson
Datum: 2015-05-04 klockan 09:33:06 ~ Webbplats: http://jossanamigo.blogg.se/ 

Så mysiga bilder :D

Namn: Tobias
Datum: 2016-10-26 klockan 18:02:46

Hej! Jag har sett och läst lite här på din blogg, och jag kan inget annat än att gilla de jag ser och läser :) är själv mycket för Country och western , gillar också att se att där finns fler yngre eller omkring min ålder som klär sig i country look :)

Svar: Hej på dig! Så kul att höra! Världen behöver fler som dig. <3
KS Horsemanship

Kommentera inlägget här:

Namn:


Emailadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Text: