Framtidsvision

Min längtan till bergen börjar bli olidlig. Jag upptäcker mig själv sitta och googla bilder på Hälsingland - och gråta - av alla känslor som bubblar upp inom mig. Sådan hemlängtan och total kärlek. Jag bor redan i Norrland men Gävle ligger på gränsen och är inte det jag vill ha eller behöver. Varje dag målar jag upp bilder i mitt huvud på vår framtida gård, dagdrömmer om hur komplett mitt liv kommer att vara. Självklart vet jag att livet sällan är en dans på rosor, det finns positiva och negativa saker i allt. Men att ha något att kalla mitt eget, det är fulländning för mig.
 
Jag vet inte varför jag känner sådan attraktion till nordligt land, och varför just Hälsingland ger mig sådan lycka. Kanske för att jag som barn spenderade så mycket tid i min fars stuga som ligger mitt ute i vildmarken. Det är något med naturen. Den mjuka jorden, sandbankar, barrträd, otämjda forsar i glittrande älvar. Den söta skogsdoften, höga berg, djupa dalar, oändliga ängar. Känslan av att landet har förblivit orört. Jag ser det framför mig och blir lugn.
 
 
Min vision. Jag och Johan på en äldre gård. Huset behöver inte vara ett slott, tvärtom så trivs vi båda bäst i något mindre och inbonat. Men tillräckligt stort för att hålla hela vår familj, de är alltid välkomna hos oss. Ladugårdar och härbren så det räcker gott och väl till djurhållning, verkstad, garage och förvaring. Men på mycket mark så det ligger utspritt och öppet. Mark som endast är vår, som ingen kan röra eller förstöra. Jakträtt och goda möjligheter till att en dag skörda eget hö. Vi bor på en höjd och blir bländad av skönheten när vi ser ut genom fönstret. Vattendrag i form av bäckar, en damm eller större älv som rinner igenom gården. Bostadshuset ligger avskiljt från ladorna, med en magisk trädgård på sommaren och ett magisk vinterlandskap på vintern. Flera hektar för Kajsa och Lillen att gå på, de kommer aldrig tröttna på sitt hem som innehåller både åker och skog, sten och sand. De kommer ha minst en hästkompis till, för en lyckligare och tryggare flock. Utöver hästarna finns får, höns, hundar, katter och kaniner. Vi är nästan säkra på vilka slags hundar vi vill ha, och de ska vara just två stycken så de alltid har varandra. En jakthund är ett säkert kort i alla fall, som blir Johans eviga kompanjon ute i det vilda.
 
De flesta djur kommer vi att adoptera, så de hemlösa får en chans till ett fantastiskt nytt liv. Fyra-fem frigående får och höns. Ekologiska ägg och vacker ull som jag kan pyssla med om kvällarna. Kaniner har jag alltid haft och kommer alltid att ha då det är sådana tillgivna, energigivande små krabater. Det kommer att bli underbart med flera olika slags lurivga vänner. Johan jagar och tar hem vår mat som han gör idag - rådjur, älg, fågel, fisk och vildsvin, men det sistnämda får han åka till Uppland för, annars blir det inte mycket gris tyvärr. Mina dagar går ut på att vara den bästa djurmänniskan jag möjligtvis kan bli. Jag inser mer och mer för varje dag vad livet handlar om - för min del - och det är att ta hand om djur och leva i harmoni med naturen. Komma tillbaka till mina rötter, andas, rena mig själv och finna ro. Jag kommer ha vanligt jobb för inkomstens skull men lägger mitt hjärta i det jag älskar mest. Johan fortsätter jobba precis på det sättet han trivs med och gör det han älskar på fritiden vilket är jakt, fiske, bilmeck, djur och vänner. Vi kommer ha ett rikt liv av glädje, omtanke och ärlighet. Jag kommer i resten av mitt liv arbeta med mig själv till att bli en bättre människa och jag startar idag.
 Kommentarer
Namn: Yrsa - Wild Hoofbeats
Datum: 2015-02-13 klockan 07:06:02 ~ Webbplats: http://wildhoofbeats.se 

Du låter precis som mig :(
Fast jag har en dragning till Öland, det är det stället som får mig att känna mig hemma, dessa kala och karga klimat.
Kanske för att jag spenderat varje sommar och påsk där sedan jag föddes. ..? Men det känns jobbigt att bo så långt bort ifrån där man faktiskt vill bosätta sig. En slags hemlängtan som inte går över.

Svar: Åh, förstår precis hur du känner!! Har du några framtidsplaner på att flytta dit eller har du för mycket som håller dig kvar där du är nu?
KS Horsemanship

Namn: Sandra Engberg
Datum: 2015-02-13 klockan 07:30:38 ~ Webbplats: http://pottanggard.blogspot.se 

En dag har du allt det du drömmer om, du är en eldsjäl, och eldsjälar ger inte upp!

Svar: Vad du är gullig, tack detsamma! Ja, jag SKA dit finns inte något annat jag vill liksom!
KS Horsemanship

Namn: LisaTorun
Datum: 2015-02-13 klockan 08:59:23 ~ Webbplats: http://torunfirouzeh.blogspot.com 

Åh, känner ju igen det där med att surfa gårdar i Hälsingland och gråta... Det är ju något speciellt.

Svar: Något magiskt med det landskapet!
KS Horsemanship

Kommentera inlägget här:

Namn:


Emailadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Text: