Den nya ullpadden

Såhär ser nya ullpadden och sadeln ut på Kajsas rygg! Notera att sadeln ser ut att tippa framåt på bilderna. Har märkt att den gör det lite grann med nya padden så den är så ny och inte har format sig efter ryggen ännu, alldeles rak i formen nu haha. Sadeln lägger sig som den ska när jag sitter upp!

Är hittills väldigt nöjd med padden (förutom att den inte format sig än då). Den har perfekt tjocklek. Och krymper knappt något när jag nyper på den, ull är bäst! Roligt att det var en Mustang Elite, det såg jag inte förrän jag fick hem den. Det märket har ju jag kollat på en massa filtar ifrån! Är som vanligt glad över att jag alltid lyckas köpa prisvärda kvalitetsprodukter, det lönar sig att kolla hundra olika hemsidor och jämföra innan man bestämmer sig.

 


 
Här är några bilder som bättre visar hur sadeln ligger när den inte har en ny och stel padd under sig. Som man ser på första bilden så ligger den ryggen även i bak och har samma höjd fram som bak. Men jag blir ändå lite fundersam till att sadeln tippade fram så pass mycket med padden, trots att den är ny, stel och oformad. Känns som att sadeln snarare borde lyftas upp över hela området då. Å andra sidan är det just i bak som padden inte har format sig ännu. I fram har den ju utskuret för manken och där låg padden verkligen som den skulle. Det var i bak som den inte hade lagt till sig och det kanske tar ett tag innan den gör det... Nu blir jag nojig! Men, så länge sadeln ändå ligger som den ska när jag sitter på ryggen, känns det lugnt. Så får vi väl helt enkelt se hur det utvecklar sig.

 
 Kommentarer
Namn: michaelapaldin.blogg.se
Datum: 2015-06-24 klockan 13:28:44 ~ Webbplats: http://michaelapaldin.blogg.se/ 

Det är så himla svårt att säga på bilder när man inte får klämma och känna på grejerna.
Dock kanske sadeln är lite för vid? Du kanske har haft tjockare paddar som gör att sadeln ligger bra, men nu när du fick en ny padd så blev det tydligare.
Vill inte leka besservisser, jag vet ju ingenting alls hur det ser ut i verkligheten. Det var i alla min tanke när jag såg bilderna :)

Lycka till!

Svar: Inte alls besserwisser, är bara tacksam för tips som kan hjälpa! När jag fick hem sadeln provade jag den utan någon pad alls och den låg riktigt bra på båda hästarna, tippade inte fram något. Men med padden ser sen ut att göra det och jag vet inte om det är för att padden inte har format sig i bak än (där är den väldigt ny och stel tycker jag) eller om sadeln helt enkelt är lite för vid och som du säger blev det tydligare med padden. Men borde det inte ha synts väl om inte ännu tydligare UTAN pad då? Tror du att tjockare padunderlag eller en built-up kan hjälpa tills hon har musklat på sig? För hon har knappt några muskler alls nu och det är det vi ska jobba mot, att hon får muskler och fett på rätta ställena. :)
KS Horsemanship

Namn: jonsson
Datum: 2017-08-03 klockan 02:46:02

hejsan vill fråga lite om sadlarna som du har på bilden :) var har du köpt dem och vad kostade ? har en sån hemma som det är massa mönster på den. undrar va de ligger på för pris ? skicka gärna ett mejl

jonsson__@outlook.com

Svar: Min sadel som är på bilderna i dessa inlägg köpte jag för 6000 kronor, privat av en person genom Westernutrustning-sidorna på Facebook. :)
KS Horsemanship

Kommentera inlägget här:

Namn:


Emailadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Text: