Min första egna sadel!

Senaste helgen var det sadelprovning på schemat. På fredagen hämtade jag ut den på posten och hade till måndagen på mig att prova och beställa, tack vare en liten smart uppfinning vid namn Blocket-paket! Till min stora lycka (och förvåning) låg sadeln bra på båda mina underbara hästar. Lillen har pyttelite att växa i, men i överlag låg den riktigt bra på båda. Rätt vinkel och jämn längst hela ryggen. Inga extrema tryckpunkter men inte heller för vid, som jag var lite orolig över att den skulle vara eftersom Lillen är lite tunnare.
 
Så jag kan med enorm glädje meddela att jag nu äger min alldeles egna westernsadel! Och en bra sådan också. Märket är Billy Cook, vilket känns ännu bättre och mer rogivande. Att veta att det är en kvalitétssadel som ofta ligger bra på flera olika hästar, och inget skit rent ut sagt. Sadeln är jättefin! En lagom mörk nyans av brun som passar både Kajsa och Lillen, och det perfekta slitaget. Simpelt halvmatt läder, men med detaljrika sömmar. Alltså inte för mycket utsmyckning som jag inte gillar. Är väldigt kräsen med hur utsmyckning och mönster ska se ut i sådana fall haha!

Det är inte en ranch/roping-sadel som är min absoluta drömsadel, men den är nära. Vet inte vad detta är för typ av westernsadel faktiskt. Trail kanske? På ett vis känns denna väldigt rätt just nu eftersom den väger mindre och är kanske enklare att hantera när det gäller Lillens inridning och Kajsas igångsättning. Den väger mellan 14-15 kilo. Samtidigt har den mycket av ranchsadel-funktionen/looken som jag tycker om med djupt säte, ganska rejält horn, rätta lädret och så vidare. Hon som jag köpte sadeln av var jättegullig och bytte aluminium-stigbyglarna som satt på, till dessa råhudsstigbyglar. Jag hade köpt sådana till annars, så det var ju snällt att jag fick med dessa gratis istället!

Gårdagen spenderades med att tvätta, smörja och putsa sadeln. Än så länge hänger den hemma tills jag har en ordentlig hängare i stallet, och jag kikar på den med jämna mellanrum och flinar fånigt för mig själv. Säger då och då "Hej sadeln. Vad fin du är."... Okej, lite creepy-varning på det sista där.

Måste bara säga JAG HAR EN SADEL!!!!!!!!!!! Jag är SÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄR glad över detta! Nu kan vi äntligen komma igång på riktigt när hästarna har kompisar i hagen och jag har kontroll över mitt eget liv och min egen utrustning. 
 
Bättre bilder på sadeln kommer inom kort. Än så länge får ni njuta av dessa, innan putsning måste jag påpeka. :-)
 Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:


Emailadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Text: