Sadeltillbehör-shopping!

Till min sadel måste jag givetvis ha tillbehören som känns nödvändiga för mig. Det vill säga pad, filt och bakgjord (den sista är absolut inte nödvändig men jag gillar och föredrar att ha en bakgjord vid vissa tillfällen). Plånboken får verkligen lida nu, men jag får tänka att det är till något bra och som jag faktiskt behöver! Hade jag gått och snålat eller sparat på pengarna hade det gått åt annat istället, som godis, mat, onödiga bensinpengar och så vidare... Förresten så blev det ingenting med den förra padden jag beställde från Tyskland. Efter beställningen fick jag inte något mail om betalningsinformation, och inte heller några svar när jag frågade om det. När jag väl skulle betala så krånglade min bank med att det var internationell betalning, allt bara strulade. Så jag kände att det var någon mening med det och avvaktade med den padden så länge. Jag skulle fortfarande väldigt gärna vilja ha den då den är otroligt fin, men jag nöjer mig gott och väl med det jag har köpt nu - tills jag vet vad jag verkligen behöver utöver detta. 

Först ut! En alldeles underbart fin pad i 100% ull! Som jag letat efter den perfekta ullpaden. Först var tanken att ha en tunnare underpad med en filt över. Men det kändes som att jag blev lite fastlåst på det viset, att de två alltid skulle behöva hänga ihop annars skulle stoppningen bli för tunn. Sedan finns det nästan bara svarta och gråa underpaddar. Jag gillar ju varmare och ljusare färger som brun, beige och tan. Sedan kostar riktiga ullpaddar skjortan. Så hittade jag den ultimata som inte alls är särskilt dyr men har alla de bra egenskaperna jag vill ha!

- 100% ull
- Beigefärgad
- Kontursskuren efter ryggraden
- Frihet för manken
- Läderförstärkningar på manken, ryggraden och vid skänklarna
- Utskuret vid skänklarna för närmare kontakt
- Perfekt tjocklek, knappt 2 cm
- Lagom pris! 1095 kronor från Tumbleweed.

 
Nummer två på listan. En väldigt fin filt, och en tjock sådan, i 100% ull den med. Trots att jag har en snygg och funktionell ullapd som kommer fungera vid alla ridtillfällen, så är det bra att ha en bra filt också. Inte bara för att det är kul att variera utseendet, men framförallt om jag känner att jag skulle vilja ha mer stoppning under sadeln. Typ om det visar sig att Lillen har lite kvar att fylla ut så kan filten hjälpa ytterligare. Köpt på Scandinavian Western & Co, 795 kronor. Fanns flera färger att välja mellan men jag gillar denna allra bäst med jordnära färger som passar både Kajsa och Lillen!

 
Sist men inte minst, en bakgjord som förhoppningsvis kommer att matcha lädrets färg på min sadel. Det fanns en lite ljusare variant men den gick i en starkare röd färg och min sadel är inte så värst röd, mer varm än röd. Denna är en kallare brun men också mörkare men jag ser på det som såhär; jag riskerar hellre att bakgjorden är lite för mörk än lite för ljus. För ljus så poppar den ut, för mörk så smälter den mer in. Dessutom är sitsen på min sadel ganska mörk så bakgjorden kommer matcha sitsen i värsta fall ändå! 635 kronor, även denna från Scandinavian Western. 

 
Jag måste bara nämna vilket otroligt bra kundservice Scandinavian Western har! De har varit så hjälpsamma när jag har frågat en miljon frågor om olika paddar, bakgjordar, filtar och så vidare. De har tagit bilder i dagsljus när jag vill jämföra färger och stått ut med allt mitt krångel, haha. Finns inget som jag avskyr mer än företag som slarvar eller inte svarar ordentligt på frågor. Så tumme upp för Scandinavian Westerns personal!

Det jag har kvar att köpa är en ny sadelgjord (mohair-ull), off-billet och tiestrap. Jag fick med två gamla slitna remmar i syntet ( i olika färger haha), men de fungerar gott och väl tills jag har råd att köpa nya i läder. Min billiga Hööks-gjord fyller också funktionen tills jag vet vad jag verkligen vill ha. En enkel packrem skulle också behöva köpas, då en saknades i bak på sadeln. Men inget viktigt alls egentligen, kommer inte ens användas förrän vi är redo för våra långa skogsturer!
 
Imorgon bär det av till Tjäder-Läder i Järbo för att köpa läder till ett litet DIY-projekt jag har till sadeln, eller stigbyglarna för att vara mer specifik. Tur att man har en syster som har alla läderkarvnings-verktyg som jag kan snylta av. :-) Mer om det kommer i inlägg längre fram!Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:


Emailadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Text: