Dags för sadelköp!

ÄNTLIGEN är det dags för att köpa sadel! Som jag gått och längtat, trånat och planerat. TIll månadsskiftet ska sadel köpas så nu börjar istället det stora sökandet efter den rätta. Förut har det inte känts lönt att svara på annonser och gräva allt för djupt på marknaden då jag ändå inte har haft råd att köpa en. Har bara blivit deppad typ, haha. Det blir fortfarande en billigare sadel, min drömsadel får jag vänta med tills jag jobbat ett par år. Men jag har i alla fall höjt ribban från 3000-4000 kronor till 5000-6000 kronor. Det går bara inte att hitta en kvalitétessadel för 3000 spänn. Och nu ser det ut att bli en sadel med bom också. Ska jag köpa en bomlös i bra kvalité klättrar det i pris ganska snabbt för då vill jag helst ha en helt ny. Men en begangad bomsadel som har okej kvalité, kan ju egentligen vara hur gammal som helst bara den är väl omhändertagen och hel!
 
Den stora utmaningen nu blir att hitta en sadel som passar både Kajsa och Lillen. Jag vill absolut hitta en som ligger bra på båda utan att skada. De har väldigt lika rygg i formen men sedan är ju Kajsa bredare och rundare än Lillen. Lillen kommer ju bli bredare och muskla på sig, men sådant kan också ta sin lilla tid. Men jag funderar; OM jag skulle prioritera att sadeln ligger snäppet bättre på en av hästarna, vilken är klokast att välja? Kajsa med hennes bakgrund av ryggproblem behöver verkligen en sadel som ligger rätt för några symptom på ryggont inte ska börja påvisas i framtiden. Men Lillen å andra sidan, ska ridas in och då vill man verkligen ha en sadel som ligger bra på honom så han trivs, och som jag sitter stabilt i själv. Fast sedan kommer han också att både växa sig större och bli muskligare, samtidigt som Kajsa kommer bli lite smalare och muskligare. En bra och tjockare pad kan ju hjälpa mycket också just under uppbyggnaden. Vad tror NI? Behöver råd!

Jag är riktigt sugen på att besöka Scandinavian Western/Sadelhuset för pad-köpet. Det är en produkt jag gärna vill klämma och känna på plats då jag är rätt kräsen där med material, tjocklek och så vidare. Avskyr till exempel när en pad är för tjock så det känns i vägen för skänklarna, eller när den inte täcker tillräckligt stor yta av hästen under sadeln. Önskar att jag hade råd att köpa drömsadeln redan nu samt tränat mer med hästarna, då hade jag tagit med Kajsa och Lillen dit för att prova sadlar och kanske köpa på plats. Men i dagsläget får jag nöja mig med att köpa hem sadel, prova och få hjälp av sadelkunniga i min närhet, lämna tillbaka om det behövs och fortsätta så tills jag hittar den rätta. Andra saker som ska köpas är hackamore med bosal, men det kanske jag väntar med lite längre. Vill fortsätta köra med repgrimman så länge den känns bra för oss. Däremot måste jag ha nytt rep, kvalitétsrep, för att göra nya tyglar av. 

Just nu är jag bara så otroligt peppad på att ha en sadel så vi äntligen kan börja träna och rida på riktigt! Jag vill liksom få detta med sadeln ordnat så snart som möjligt, så jag inte missar hela sommar- och höstsäsongen. Vill inte missa mer tid nu. Förut har det känts som det rätta för jag själv inte har varit tillräckligt redo eller bestämd, men nu är tiden kommen. Jag märker för första gången på Kajsa och Lillen att de vill ha mer och jag vill dela ett härligt liv med dem till skogs. Komma tillbaka till det jag föll för från första början med K. 
 Kommentarer
Namn: Chrissie P
Datum: 2015-05-11 klockan 18:26:43 ~ Webbplats: http://chrissiep.blogg.se/ 

Scandinavian är riktigt bra! Huvudsponsorer till vår klubb också, vi är lyckligt lottade o typ varannan medlem har sadel därifrån :P Jag skulle satsa på en som passar Kajsa bäst o sen en bra build up pad till Lillen. :) Lycka till i djungeln!

Svar: Haha jaså, vad kul!! Hittade dig faktiskt nyss på deras hemsida bland alla som provat sadlar hos dem! :D Åh vad bra, känner att det är det rätta också. Tackar!
KS Horsemanship

Namn: Johanna Jablonski
Datum: 2015-05-20 klockan 12:19:43 ~ Webbplats: http://johannajablonski.blogg.se/ 

Vad kul att du ska köpa sadel! Hoppas att du hittar en som passar båda hästarna.

Kommentera inlägget här:

Namn:


Emailadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Text: