Den första padden beställd!

Min plan om att samla alla mina köp på en och samma hemsida sprack ju ganska snabbt. Finns helt enkelt ingen butik eller webshop som har alla de olika sakerna jag behöver och vill ha!
 
Alldeles nyss klickade jag hem en sprillans ny pad, denna från Tyskland för att slippa tullkostnader från USA. Jag är totalt kär i den! Det är en Mustang Durango Wool & Fleece Western Show Pad. Ja kan ni tänka er, en showpad... Men eftersom jag föredrar lite tunnare paddar så känns denna rätt. Fleece-insidan gör mig lite skeptisk men i överlag är det en skaplig kvalitetspad, och om jag tycker att den blir för varm eller för tunn, så kan jag alltid lägga en 1/2"-underpad i ull underst. Då får jag (hästen) extra stöd samt ventilation. Jag tänker också att jag ska rida i denna lite längre fram, när jag har kommit igång mer med Kajsan och Lillens inridning är på god väg att kännas stabil. 

Jag valde den ljusa färgen (inte riktigt vit, mer ull-beige) för att den passar lika fint på Lillen som på Kajsa. Med ett otroligt vackert, handgjort mönster! Läderförstärkningen är också bra. Och jag tror att den raka formen på padden passar båda hästarnas ryggar, som är raka och med rätt rund kropp naturligt.
 
 
Nästa steg är då att köpa en pad som är mer för slit-och-släng-träning och om Lillen eventuellt behöver mer stoppning tills att han har växt på sig. Men nu har tankarna istället börjat gått från en built-up-pad till en tjock ullpad och eventuellt filt över. För den kan då användas på både Kajsa och Lillen. Måste tänka ekonomiskt också. Fast innan jag bestämmer mig för något ska vi självklart se hur sadeln ligger! Bara då vet jag vad som behövs. Jag beställde paden ovan just för att det är ett säkert kort, den kommer användas förr eller senare hur som. 
 
För övrigt har jag flera intressanta sadlar på gång. Förhoppningsvis kommer jag ta hem en och prova de nämrsta dagarna, om inte det går blir det i månadsskiftet. Tacka andevärlden för Facebooks Westernsadlar i Sverige!Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:


Emailadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Text: