Pad-djungeln!

Det blir nog, efter eftertanke, snack med kunniga och råd i bloggen, att hitta en sadel som ligger riktigt bra på Kajsa och sedan köra på en built-up-pad för Lillens del, OM han skulle behöva växa i den. Det är ju som sagt inte säkert att sadeln skulle ligga dåligt på Lillen, det skulle jag inte heller acceptera. Men han har lite växande kvar både på bredden och höjden, och därför kan en built-up-pad göra jobbet!
 
Nu kommer det roliga steget att leta paddar. Även det har visat sig vara svårt! Det är så typiskt mig. Något jag ser fram emot att köpa för det känns så lätt bland alla bra alternativ, verkar helt plötsligt som en djup djungel och jag tittar på så många alternativ att jag till slut ser i kors och förstår inte vart jag började. Men denna är jag riktigt sugen på:En Weaver Leather All Purpose Built-Up Cut Back Saddle Pad. Bra märke, bra material, bra recensioner, bra uppbyggnad och många fina färger och mönster. Tyvärr verkar inte den färgen jag vill ha (den ni ser på bilden; Buckaroo Sunset) finnas någonstans. Värt att beställa från USA för att få den färgen jag vill, eller köpa ett annat mönster/färg jag inte gillar lika mycket, men billigare i Sverige? Försöker intala mig själv att jag inte bryr mig om utseendet, men om produkten är i bra kvalité och man välja, ja självklart vill jag då ha det snyggaste! Tror denna färg skulle bli jättefin på Lillen med hans kulörer.
 
Sedan funderar jag på ett underpad i ull med en filt över till Kajsa, och Lillen när han inte behöver en built-up-pad längre. Förut har det känts krångligt med underpad och filt, som att de inte vill hålla sig på sin plats. Men jag kanske bara har haft otur? Och jag vill absolut ha en pad i ull i vilket fall, det har jag trivts bäst med och det är riktigt bekvämt för hästen eftersom ullen andas. Någon av dessa har jag tänkt:
 

1/2" Tan Wool Pad Protector, 30"x30"

1/2" Wool Liner Diamond Wool, 30"x30"
 
Filtar finns det ju massvis av och billiga är dem! Men även där vill jag ha ett vackert mönster men jordnära färger vilket verkar vara svårt att hitta i Sverige... Jag ska nog tänka riktigt noga på allt detta, för om jag ska beställa vill jag gärna köpa från ett och samma ställe så det inte blir skyhöga fraktkostnader. Ser ut som att det blir en beställning från USA där en butik har nästan allt, om jag lyckas undvika tullkostnader.Kommentarer
Namn: Sandra
Datum: 2015-05-12 klockan 11:55:12 ~ Webbplats: http://pottanggard.blogspot.se 

Spännande med din sadel och pad jakt! Hoppas verkligen du får tag i det du söker och vill ha, säga vad man vill men färger spelar liksom roll för en på något vis. Jag vill gärna att sadel, padd och träns ska hänga ihop på något vis, men det behöver inte vara nya och blänkande grejer, bara fina bruks. Jag skulle antagligen vara livrädd om jag hade en ny dyr sadel då jag gärna slänger runt dom. Om vi är på tur vill jag kunna stanna, ta av sadlarna och lägga dom i gräset och låt hästarna beta fritt. Haha, jag kanske tänker om när jag köper min drömsadel en vacker dag, men det är något med den där fria känslan att kunna göra lite som jag vill och behagar.

Svar: Haha jag känner EXAKT som du!!! Jag tycker också att de finaste är de lite halvnötta brukssadlarna, men bra kvalitetsläder som är matt och har den rätta mellanbruna nyansen. Gillar inte mörka blänkande, skinande sadlar med en massa utsmyckning och silver. Jag älskar att använda sadeln som en liten fåtölj att luta sig emot när man pausar så då ska man ju våga göra det också haha! Nä, det optimala vore att ha två snygga men ordentliga slit-och-släng-sadlar för både Kajsa och Lillen, och sedan ha min dröm-Wade-sadel som ska hållas fin men ändå i bruksskick, till de lite finare gångerna. :-)
KS Horsemanship

Kommentera inlägget här:

Namn:


Emailadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Text: