Akrobatik på häst

I ridhuset häromdagen fick jag en impulsidé om att det var dags att ställa mig upp på Kajsa för första gången. Sagt och gjort, där uppe stod jag och Kajsa brydde sig inte ett dugg. Det var dock rätt veligt, men riktigt kul när man känner sig så säker i det stora hela. Försökte sedan rida iväg damsadel-style. Och satte mig bak-och-fram i sadeln och trixade omkring lite. God övning för hästarna att känna tryck och kroppsdelar överallt, tycker jag. Nästa projekt blir att glida av från Kajsas rumpa, det har jag alltid velat gjort!
 
 

Ett filmklipp publicerat av Kristin Schyllner (@kristinliddie)Nov 15, 2015 kl. 11:57 PST

 
 

Ett filmklipp publicerat av Kristin Schyllner (@kristinliddie)Nov 15, 2015 kl. 12:08 PST


För övrigt var det ett ganska bra pass i ridhuset. Det var enklare nu att få Kajsa att tagga ner i traven mellan galopperna, men det är fortfarande en lång väg kvar. Bad Johan och mamma (mina följeslagare för dagen) att filma mig så jag kunde se vad det är för fel jag gör när jag tar och bryter galopperna. Kan nu konstatera att jag inte är balanserad i galopperna. Antingen lutar jag mig för mycket framåt för att jag då tror att jag "hjälper" och "berömmer" Kajsa som tog galoppen, vilket gör att hon hamnar i obalans. Eller så lutar jag mig för mycket bakåt när vi kommer på raksträckorna och farten ökas. Inte bra! Men såklart jättebra att få se sig själv i film. 
 
Innan Kajsas pass fick även Lillen busa lite i ridhuset. För första gången på otroligt länge fick jag upp honom i galopp när vi bara sprang runt tillsammans. Jag gjorde pussljudet för fulla muggar och drev på, och tre gånger tog han galoppen, tillsammans med lite bakutsparkar. Tror grabben nu är som han brukar bli på vintern i leriga och steniga hagar, tacksam över att ha en plan yta att springa av sig på. Men super för att vi fick till galoppen jag väntat på så länge! Hoppas han kopplade ihop den till röstkommandot. Longerade även på lina och var riktigt nära att få till en galopp där med. Han var i alla fall mycket piggare och drog lite kaxigt i linan. Jag longerade även en stund med sadeln på. Hans framåtbjudning var på topp, jätteroligt! Det kom in två hästar i ridhuset som red runt och vi fortsatte även då. Suveränt att öva på fokus när det händer så mycket spännande saker runt omkring honom. Först tittade han mycket åt dem och gnäggade när de närmade sig, men sedan slappnade han av och koncentrerade sig på longeringen och mig istället, men god fart. Duktig grabb!Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:


Emailadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Text: