Skrittur i novemberregn.

En ruggig, blöt men varm höstdag som denna pallrade jag mig ut till stallet för att rida ut med S som skulle hjälpa bortresta D med att rida hennes Asse. Jag plockade in en blöt Kajsa, men som visade sig inte vara så värst blöt utan mer bara lockig. Sadlade och begav oss ut. En lugn skrittur på sandvägarna. Kajsa var ovanligt pigg, långsam som vanligt till en början men fick upp farten senare mot passet och ville självmant trava på. När vi alla bestämde oss för att ta en riktig trav tillsammans så var hon till och med svår att få stopp på, det är faktiskt inte ofta det händer med den annars så sansade Kajsan. Hon börjar kännas mindre öm på grusvägarna nu också. Vi har boots i fram fortfarnde och hon går saktare där, men hon känns mer härdad.
 
Mysig och lättsam tur i alla fall. Tillbaka i stallet fick hon sin lucern med olja och till min stora glädje idag upptäckte jag att hon har ökat nästan ett helt hål på sadelgjorden! Revbenen känns fortfarnde tydligt men de begravs av fint hull sakta men säkert. Skönt att veta att det går i rätt riktning! På vägen tillbaka från hagen smög sig det där magiska ljuset på. Magiskt för mig, i alla fall, för att jag kopplar det till speciella minnen. Ni vet när det varken är ljust eller mörkt, ett mellanting som gör att man ser dåligt och blir snurrig i huvudet. Twilight. Tät dimma på åkrarna, fuktigt i luften, grått och nervkittlande. Det fick mig att känna lite grann som förut, men den viktigaste biten saknades.
 
Nu ligger jag ensam hemma för tredje natten i rad och är sömnig, men inte trött. Jag har för första gången tittat på filmen Thelma & Louise, och herregud vilken härlig film. Slutet var så episk att jag höll på att smälla av, vilken vänskap och desparation! Imorgon bitti har jag stalltjänst så jag ska befinna mig i Stackbo klockan åtta. Det innebär sju-bussen och inte många timmars sömn om jag känner mig själv rätt. Det gör dock inte så mycket. Efter stalltjänsten har jag två timmar innan en foderföreläsning, då tänkte jag ta in Lillen och hitta på något skoj med honom. Slutligen efter föreläsningen ska vi i flocken mocka sommarhagen. Evighetsprojektet... Jag borde väl gå och lägga mig nu, men jag har ingen lust. Kanske om jag drömmer om något vackert så blir det bra.
 Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:


Emailadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Text: