Westerngala, dagens hästäventyr och gamla lösdriftsbilder...

I år vill jag och Emmy gå på Westerngalan. Jag vill det nästan mest för att den hålls på Jultorp Ranch, verkar vara en sådan himla fin gård. Och självklart också för att hänga med min pärla på en riktig fest med likasinnade! Får se om vi har lyckats spara ihop några slantar till januari då... Jultorp Ranch har i alla fall typ 30 hotellrum så det vore hur mysigt som helst att sova där ett par nätter. Framförallt vill jag hänga med Emmy just, so bad!

Idag var jag ute i stallet strax efter åtta, det händer inte ofta, om jag nu inte har stalltjänst eller liknande. Men känner starkt att jag måste ta vara på det lilla ljuset vi får nu. Började morgonen med att halvsova i ligghallen. Ja, sådant gör jag ute hos hästarna... Ville så gärna att Kajsa och Lillen skulle komma och snutta med mig, men de kom bara för att hälsa en snabbis. Kajsa fick sin superportion mat och sedan tog jag Lillen och gick den långa vägen till stallet. Där fick han äta lite grann och efter det körde vi ett pass i ridhuset. Först var ett annat ekipage där och red omkring, så jag passade på att longera lite så Lillen fick öva på att behålla fokusen på mig oavsett hur intressant den andra hästen må vara. Han var superduktig och hade jättebra energi! När det andra ekipaget gick ut släppte jag honom lös och vi busade loss. Jag tror nog att vinterns överskottsenergi börjar byggas upp, för han sprallade rejält när jag bad om galopp. Bockade, sparkade, slängde med huvudet. Men galopperna tog han allt, efter en hel del lekande och jagande. Sista gångerna tog han galoppen klockrent på mitt pussljud! Dock gick det inte att föra vidare till longeringen på lina. Det var riktigt nära för han krullade upp sig och förberedde för ett galoppsprång, men han hann avbryta. Vi körde på ett rätt bra stund för jag ville inte riktigt ge mig, men fick till slut nöja med med ett par till galopper lös och lekande. För att avsluta bra liksom. Just det, jag satte även upp på honom barbacka. Det var ett år sedan jag gjorde det, när Emmy var med och jag satte upp för allra första gången. Nu blev det mest en spontanare, satt där i cirka två sekunder och sedan gled jag av på andra sidan. Lillen tog det finfint!

Klockan är nu halv fyra och hästarna bör ha fått sin höbal i foderhäcken nu! Gårdsägaren skulle fixa det när hon kom hem. Så spännande det ska bli att se dem äta där nästa gång jag är ute! I brist av färska bilder från dagen, får ni se några gamla bilder från lösdriften jag byggde och en väldigt smutsig Lillen en vinterdag då leran vann över nysnön:


Foderbord och ligghall av min design och vårt bygge (jag, Johan, mamma, pappa, Fia, Joel). Fungerade så bra!


Halm-mys. Det var härliga dagar med kattgos i ligghallen!


Dagen Kajsa och Lillen fick en ny flockmedlem; Lonsan. Det blev himla lyckat.

Smutsig och blöt men lika glad för det! Grabben hade tydligen bestämt sig för en rullning


Skitgrisen inspekterar vattenbaljan. Ser till att jag inte gör några misstag liksom.Kommentarer
Namn: Silja
Datum: 2015-11-24 klockan 16:07:40 ~ Webbplats: http://Callshappines.blogg.se 

Wow så fina hästar och bilder! Bra bygge av ligghallen och foderbordet!:)

Svar: Tusen tack!!! Hästarna (och jag) trivdes så himla bra med denna lösdrift. :)
KS Horsemanship

Namn: Sanna
Datum: 2015-11-24 klockan 16:18:57 ~ Webbplats: http://https://inredningsanna.wordpress.com/ 

Vilka härliga bilder!! :)

Svar: Tack :-)
KS Horsemanship

Namn: Anonym
Datum: 2015-11-24 klockan 20:14:06 ~ Webbplats: http://www.sparkles.se 

Vilken underbar lösdrift!

Svar: Eller hur! Saknar det enormt, hästarna trivdes sååå bra där!
KS Horsemanship

Namn: Clara
Datum: 2015-11-24 klockan 23:07:27 ~ Webbplats: http://clarabella.blo.gg 

Tips om ni tänker boka rum på Jultorp, gör det i tid, vid stora event brukar rummen ryka ganska fort ^^

Svar: Bra tips!! Kan tänka mig det. Hoppas bara jag vet snart om jag har råd att gå eller ej då, haha!
KS Horsemanship

Kommentera inlägget här:

Namn:


Emailadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Text: