Kajsa i en mjuk jog!

Ikväll skedde ett efterlängtat och stort breakthrough för mig och Kajsan! För första gången under våra tre år bar upp upp sig själv i riktigt fin form, i en lugn och mjuk jog. Det bara hände plötsligt från ingenstans! Normalt i traven har hon korta och hårda steg, huvudet upp i skyn och hon vill gärna rusa. Så jag har alltid jobbat på att sänka tempot på hennes trav men inte mycket mer än så, eftersom jag vill att formen ska komma för henne automatiskt när hon själv känner sig stark nog. Ikväll travade vi och det enda jag gjorde var att bromsa med sitsen och ett "Mmmm" som vanligt, och plötsligt kände jag hur hon reste ryggen och sänkte huvudet. Skillnaden var väldigt tydlig, från en stapplig och obekväm trav, till en långsam, mjuk jog där hon jobbade med bakdelen. Så otroligt lycklig! Jag vet inte vad det var som utlöste detta just ikväll, men troligtvis och förhoppningsvis har vår ihärdiga träning gett resultat. Uteritter med mycket skritt där hon har fått möjligheten att bygga upp råstyrka. Jag har också på senaste tiden fokuserat på att rakställa henne, hon vill gärna gena i hörnen och går själv in på volter när det blir för jobbigt. Hon har uppenbart svårare i vänster varv. Där är det svårt att fatta galopp och där var det svårare att hålla i joggen. Men hon gjorde det i alla fall! Och kändes så avslappnad och tillfreds. Dessutom hade vi sällskap av två andra hästar i ridhuset, bland annat Sonny, en ny Paint-kille på gården. Hon kanske tyckte han var lite tjusig och ville visa sin bästa sida utåt helt enkelt, haha...
 
Tänkte att jag skulle fatta galopp och jobba lite med det, men kände sedan att nej. Varför gå vidare med något ännu tuffare och svårare när vi precis knäckt den här nöten? Låt det smälta lite först, vi har fortfarande massvis kvar. Sedan vet inte jag heller om hon jobbade i exakt rätt form, hon kan ju bara ha sänkt huvudet extremt mycket för att "komma undan" på ett annat vis. Men jag litar ändå på min magkänsla och jag kände ju otroligt tydligt hur hon höjde ryggen och aktiverade bakdelen. Så något rätt gjorde vi allt! T som såg allt utifrån ett annat perspektiv sade att det såg jättefint ut precis när jag själv kände att det var rätt. Nästa gång får hon filma så får jag också se hur det faktiskt ser ut.

Ett väldigt givande pass helt enklelt! Kajsan gäspade en massa efteråt. Var kolsvart när vi gick tillbaka till hagen, jag brukar aldrig rida vid den här tiden så det var lite ovant för både mig och Kajsa. Men hon var lika grym och cool som alltid. Jag hade även stalltjänst ikväll så det blev att mata lite hästar sådär på kvällskvisten. Vaknde upp halvt förkyld idag och är livrädd att det ska bryta ut på riktigt (det värsta jag vet är att vara sjuk). Så egentligen hade jag inte alls tänkt rida, bara göra stalltjänsten och dra hem så fort som möjligt. Men ibland är spontanarna de bästa, är riktigt glad att jag körde på nu i alla fall.


Red Kajsa tidigare i veckan då hon var jätteduktig med galoppen i ridhuset, men tröttnade ganska fort. Då hade vi inte kommit till travformen så det blev en hel del hetstrav, men vi jobbade mycket med att rakställa då så kanske det har gett resultat nu. Jag longerade även Lillen med sadel häromdagen och hängde en del. Inte sådana där super-hängningar som när jag satt upp i sadeln med hjälp av S. Kände mig lite velig nu, men det lilla jag hängde var han superduktig. Han bryr sig inte ett dugg om att få sadeln på sig nu så det känns riktigt bra. Longerade i både skritt och trav. Kämpar nu med att få till en galopp men det visar sig inte vara det lättaste haha.

På söndag kommer hovformsspecialisten ut så då blir det också en tur på Kajsa. På lördag får jag jobba med Lillen, för imorgon är jag rätt säker på att jag blir liggandes innan kvällsmecket med Chevan. Godnatt från en lyrisk Kristin som älskar sina fina pälsbollar. ♥Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:


Emailadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Text: