Stackbo Islandshästar

Kajsa och Lillen har nu kommit upp på Stackbo-gårdens hemsida med egna presentationer:Vill lägga ut ett gott ord för gården jag står på, Stackbo Islandshästar. Min erfarenhet av inackorderingsstall var inte den bästa sedan det förra stället vi stod på i Storvik, och ärligt talat var jag ganska nervös av att komma till Stackbo. Trodde det skulle vara ännu mer stök och tjafs eftersom det var ett större ställe. Men det var och är faktiskt helt tvärtom. Jag tror att ju större anläggning med fler människor, desto mindre orkar folk lägga sig i andras grejer och "sätta sig in" i alla personer och deras hästar. Man lär känna de man vill/orkar lära känna, annars räcker det med att hälsa och vara trevlig. Det är fin stämning och det finns flera olika typer hästar med mål/hantering.
 
Gården investerar i det som behövs så det är funktionellt för inackorderingarna och de som fodrar, vattnar och så vidare. Bara en sådan grej som att jag var orolig över halkan längst den ganska långa grusvägen som leder till lösdriften för mina hästar. Berättade att jag var ängslig över att inte kunna ta in- och ut hästarna så ofta som jag vill när halkan är som värst, men förväntade mig absolut inte att man kunde göra något åt det, det är trots allt en rätt lång väg till hagen. Ingenting man går och stör sand på från en hink liksom. Så kommer J någon dag senare och berättar att de ska köpa en sandmaskin att ha efter fyrhjulingen, eftersom jag ska kunna ta in mina hästar utan att känna oro. Det uppskattar jag enormt! Liksom, även om det skulle visa sig att all sand i världen inte skulle göra isgatan trevligare, så är det initivativet. Gårdsägarna vill det bästa för alla helt enkelt.
 
Fantastiska ridvägar, som ni redan vet efter min uteritts-lycka haha. Ridhuset direkt i anslutning till stallet där det alltid är ledigt och tillgängligt. Nybyggt och fräscht alltihopa. Fri tillgång på hö och absolut inget snålande där vilket är superviktigt för mig. Man tar vad hästarna behöver, så enkelt är det. Stalltjänsten är typ obefintlig, vi uppmuntrar till och med att vi ska kunna göra mer på passen för att känna att man kan hjälpa till. Ridbana, rundkorall, bra med hagar för att vara så många hästar på gården. Alltid flockkompisar, alltid ridsällskap. Gemensamma arbetsdagar och möten för att stämma av att allt fungerar. Bra system på saker! Sedan ligger det endast två minuter från centrum, och typ en kvart ifrån mitt hem. Samtidigt som det ligger ute på vischan omringat av åkrar och skog. Mycket mark, mycket privacy. 
 
Trots att jag alltid kommer att längta till min egen gård, det finns inget jag vill hellre, så trivs vi väldigt bra i Stackbo. Även om vintern skulle bli ett helvete med mörka dagar, en massa snö, hala vägar och allt sådant, så är det ingenting som har med gården att göra. Det är så bra som det bara kan bli, medan vi fortfarande står inackorderade någonstans. Känns bra att vara nöjd på den fronten. Det lugnar mitt hästhjärta! ♥Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:


Emailadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Text: