Utvecklas till en galen shopping-hästägare.

Inhandlat lite nödvändigt inför höst & vinter, för både mig och hästarna. För ett tag sedan skrev jag faktiskt en lista på allt som jag måste köpa. Och då menar jag saker som jag verkligen behöver. För om jag har en lista kan jag beta av den allteftersom jag har råd, och känna att jag är trygg med alla nödvändigheter haha... Här är några av de senaste inköpen:

1. Reflexer som jag aldrig ägt innan, jätteviktigt i mörket ju! En brösta och remmar att ha runt hästens ben. 2. Vinterhandskar (för både ridning och stallsysslor), så himla sköna och dessutom med superreflexer. Inga osynliga hästar och ryttare här inte. 3. Gula läderhandskar, tappade bort den ena på mitt förra par. Gillar egentligen inte att rida med handskar, men dessa är okej och lagom på hösten. 4. Några fler sterila kompresser, för att fylla på mitt medicin-kit, de började ta slut. 5. Två stycken KollaMasken-kit, redan använda och postade nu! 6. Utredningsspray, 5 Star Detangler. Ska tydligen vara relativt ogiftigt med bra ämnen, i alla fall var jag kunde tyda av innehållsförteckningen. Fungerar kalas i alla fall! Bra att ha nu när det blir många blöta dagar, så kanske man & svans håller sig hel och fin. 7. En himalaya-saltsten, som jag nu funderar på att ta bort, efter att ha läst på om den på nätet. Tydligen för hög salthalt/fel salter, som kan rubba funktionen på sköldkörtlen och en massa annat. Kajsa slickade på den igår, kanske byter ut den mot en vanlig.
 
 
Har även köpt dessa vinterstallkängor, så jäkla sköna! Känner mig dock lite som en förvuxen bebis i dessa. Särskilt i kombination med min overall och öronlappsmössa haha! Men vafan, jag vill vara varm och bekväm i vinter. Och fuskpälsmuffar är med i den ekvationen helt enkelt. Jag tog en storlek större än vanligt, så jag får plats med extra varma sockor och för att mina fötter ska lätt kunna glida ut om jag fastnar i stigbygeln eller något... Min största farhåga. 
 
Detta är kvar på min inköpslista: 

• Tie Strap från Weaver (har en sliten i syntet nu, jag vill ha läder hela vägen)
• Off Billet från Weaver (se förklaring ovan)
• Sadelgjord i mohair och extra läderförstärkning i mitten, de allra bästa att rida i enligt mig.
• Läderbrösta som matchar min sadel
• Renegade-boots med brodd inför nästa hovverkning då M får hjälpa mig med storlekspassning
• Glasögon (kan ju inte vara blind när jag kör bil hela dagarna lång)
• Extern hårddisk, måste rädda alla mina miljoner värdefulla  bilder och filmer innan datorn kollapsar!
• Fuji-bilder, har en liten besatthet av att få alla mina bilder på riktigt fotopapper med jämna mellanrum.
• Halsar till hästarnas vintertäcken, om jag hittar några med rätt fästen.
• Broddar till mig själv
• Maskmedel (om provresultaten visar något)
• Vaccination i november
 
Utöver detta är det en massa kostnader för att fixa klart bilen inför vintern. Men det får ni höra om en annan gång!Kommentarer
Namn: Anonym
Datum: 2015-09-30 klockan 14:50:20 ~ Webbplats: http://sbrever.blogg.se 

Himalayasaltstenen har det vart massa hit och dit med, men Bullen ääälskar sin och han mår prima. Så jag tror inte att de är så himla farligt, han väljer den före "vanliga" alla dar i veckan!

Svar: Ja många hästar verkar ju välja den framför vanliga (men mina verkar inte bry sig haha). Men jag blir nojig ändå, om det är något som kan visas på hästens hälsa på senare år typ. Gissar att det finns massvis med hästar som slickat på dem hela livet och mått bra, men finns säkert en hel del åt andra hållet med... Måste nog upplysa mig lite mer innan jag bestämmer mig haha!
KS Horsemanship

Kommentera inlägget här:

Namn:


Emailadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Text: