En februaridag i ridhuset

Vilken underbar dag! I skapligt god tid åkte jag ut till hästarna, i värmande vårsol och torra vägar. Tog in Kajsan, fick gå försiktigt på vissa hala partier men det gick jättebra. In i stallet och fram med ryktskrapan. Helvete vad med päls hon fäller nu! Det blev ett berg runt omkring henne. Hon verkade njuta av ryktningen, bli kliar och bli av med massa hår på samma gång. Sedan sadlade vi upp och traskade in i det ljusa, alldeles tomma ridhuset. Älskar att vara i stallet tidigt på dagarna när man har hela gården för sig själv! 

Idag var Kajsa helt fantastisk. Det märks tydligt att hon har mer energi och styrka nu när hon har lite hull och muskler tillbaka på kroppen. Självmant ville hon hela tiden trava, trots att jag ville börja lite långsamt och försiktigt. Vi övade en massa på att hitta den naturliga formen genom att backa, aktivera rumpan och sedan få över det medan hon går framåt. Ibland backade hon med huvudet rakt upp i luften men då och då kurvade hon hela ryggen och nacken superfint och då fick hon en massa beröm. Nästa steg är att plocka upp den signalen medan vi går framåt, när backningen och den bärande formen sitter.

Provade galoppera lite lätt, vilket hon gjorde så himla bra! Alltid lite svårt i början, men när hon kom igång var det otroligt fint. Jag påminde hela tiden mig själv att sitta rakt i sadeln och varken tippa fram eller bak, och då gick allt så mycket bättre när jag inte slängde Kajsa ur balans. Hon galopperade till och med stabilt på kortsidorna, något som varit en av våra stora svårigheter. Jag pushade inte galoppen allt för mycket när hon är så otränad och allt, men det var roligt att prova på och se sådan direkt framgång. 

Det blev ett lagom pass på kanske 20-30 minuter. Men Kajsan var så svettig efteråt, både för all päls men också det faktum att hon inte är så vältränad. Skönt för henne att varva ner i stallgången med en smaskig portion Naturmüsli och Irish Mash. Lillen fick endast pussar och kramar i hagen, samt sin mat. Inte så dumt det heller säg. Mockade ligghallen och lite utanför, längtar så tills all snö i borta och kärran är lagad så man kan göra rent i hagen ordentligt! Det är förmodlingen en meter skit packad under snön nu. 
 

Finaste Kajsa idag. Första gången jag också red på riktigt med sidepullet och det fungerade hur bra som helst för oss! Kajsa tog svängarna som aldrig förr!

 Pälsmonster på golvet?Kommentarer
Namn: michaelapaldin.blogg.se
Datum: 2016-02-25 klockan 09:53:18 ~ Webbplats: http://michaelapaldin.blogg.se/ 

Gud vad fin hon har blivit i hullet!
Kul att det går bra, det har hänt en hel del med er. Super kul att läsa :)

Svar: Visst har hon?? Kul att det märks! :) Ja det går bra, en seg vinter men vi är så glada ändå! Har du bytt blogg? Vart inne på michaelapaldin.blogg.se på senaste men inte sett någon uppdatering, och nu kommenterar du från en annan där det finns en massa nytt? Haha :P
KS Horsemanship

Kommentera inlägget här:

Namn:


Emailadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Text: