Sadelsmörjning och nytt läder!

Off billet-remmen och tie strapen hämtades ut på posten idag och de var helt perfekta i färgen! Blev så glad. Efter att jag hade mockat ligghallen och fyllt på med två nya ströbalar samt pussat ihjäl Kajsa och Lillen (Lillen har aldrig varit så söt och dryg på samma gång), tog jag tag i sadelfixandet. Tog bort de gamla fula och slitna nylonremmarna, den gamla sadelgjorden och diverse detaljer. Sedan rengjrode jag sadeln noggrant med både lädertvål och vatten och till sist smorde jag hela sadeln riktigt med fett. Det behövdes, för lädret sög åt sig det riktigt snabbt. Fäste de nya remmarna och smorde även dem lite lätt, satte på den nya repgjorden, dammade av padden, filten och sadelhängaren och sedan var det klart! Blev så fint, himla skillnad när man har rätta läderdetaljerna till. Nu var jag också duktig och hängde en stor handduk över sadeln så slipper den bli smutsig och dammig. Kanske ska skaffa ett westernsadel-överdrag ändå...

Nya och stela tie strapen. Lite ljusare än bakgjorden (ser mycket ljusare ut på bilden men den ljuger). Off billet-remmen samma färg som tie strapen. Dessa syns ju ändå inte så mycket under stiglädren, men det känns bra att de har samma bruna nyans som resten av sadeln i alla fall, och inte någon röd färg.

Mohair-gjoren på plats!

Alldeles ren och blänkande! Enda som saknas nu för att göra min sadel komplett, är ett läder/gummiband att linda hornet med istället för de mockaremsor jag har nu. Även ett par knytremmar som lossnat i bak på sadeln. Samt en brösta! Det blir nästa hästinköp skulle jag tro.
 Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:


Emailadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Text: