Efterlängtade inköp! Repgjord, läder, sidepull och rep.

Äntligen har jag beställt all hästutrustning som har stått på min att-köpa-lista så himla länge. Saker som behövs till träning och för att det ska kännas riktigt optimalt! Väntar nu spänt på mina beställningar. Här är inköpen:

1. Sadelgjord i 100% Mohair, med läderförstärkningar för mer stabilitet och bekvämlighet. Nu ska min sketna Hööks-gjord få ligga och damma i skåpet. Jag har för mig att jag har 32" på min nuvarande gjord så jag tog samma storlek, jag tror det ska stämma efter lite research. Vet dock inte om repgjorden töjer ut sig, vi får se! Från Scandinavian Western.

          

2. Off Billet från Weaver till min sadel. När jag köpte sadeln kom den mer slitna remmar i nylon. Från Kulan Trading.


3. Latigo Tie Strap från Weaver till min sadel. Se texten ovan. Lite skumt, för Off Billet-remmen och Tie Strap-remmen hade inte samma färger som valalternativ. Fanns mörkbruna, en i mer kall nyans och en i rödare nyans. Med de hade olika namn. Så jag får hoppas att de jag valde stämmer in någorlunda med min sadel eller min bakgjord. Gör ingenting om remmarna skulle vara något mörkare än sadeln, precis som min bakgjord är. Bara de inte är helt fel nyanser eller för röda och poppar ut. Från Kulan Trading.

          
 
3. Sidepull från Acorn. Jag har önskat ett sidepull så länge nu, då jag vill kunna variera mitt bettlösa ridande! Tror också det kan främja Lillens inlärning av styrningen när det blir så tydligt som det bara kan bli. Gillade detta väldigt mycket. Äkta råhud på pannband och nosdel, vadderat bakom öronen och justerbart på båda sidorna. Matchar min sadelfärg skapligt bra också tror jag. Köpte de matchande tyglarna till som man både kan sätta ihop till hel tygel och även separera om man vill ha delade. Så perfekt för jag vill alltid ha olika från pass till pass beroden på vad vi ska göra! Från Taur. 

4. Mecate och arbetsrep. Egentligen gillar jag mina egna rep mest och har tänkt pyssla ihop några nya till olika syften, men jag måste beställa mina favoritrep från en leverantör som aldrig har mina dimensioner på lager. Så var detta på rean så jag var bara tvungen att slå till! Med tofs av äkta tagel i ena änden och läderflärp i den andra änden. 6,5 meter långt, kan med andra ord användas till en hel del! Från Taur. 
Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:


Emailadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Text: