Fixardag i lösdriften med mina pälsbollar!

Idag fick jag en hel del gjort uppe hos hästarna. Jag lastade på fyra spånbalar och en vattendunk på pickup-flaket och körde upp till hagen. Tur att jag tog med mig lite vatten för det var alldeles tomt i baljorna och pållarna blev så glada när jag kom! Stod i kö för att få dricka. Sedan släpade jag spånbalarna till ligghallen en och en. Lillen passade på att försöka gnaga upp plasten när jag var borta... Mockade ur ligghallen men tog inte med mig någon kärra så samlade ihop en hög utanför istället. Sedan fyllde jag ligghallen med det nya spånet, kändes så nytt och härligt! Lillen var med mig exakt hela tiden, världens mest sociala grabb. Han hjälpte även till att fluffa ut spånet genom att veva och skrapa med sina fjantiga små ben. Sötploppen! Efter det borstade jag Kajsa och Lillen, kände igenom kropparna och tog hovarna. Kom på ett smart sätt att få bort de sista isbitarna som sugit sig fast runt lamellranden, det som man inte alltid får loss när man kratsar bort isklumparna. Kajsa och Lillen väntade tålmodigt med fossingarna i luften medan jag pickade och höll på. Rensade även upp runt foderbordet, slängde tillbaka lite fräscht hö som hästarna hade bökat ut. Så glad över att ha foderhäcken, det minskar spillet avsevärt! 

Sist men inte minst skruvade jag upp fästen utanför hagens ingång, på ett vägg till den stora ligghallen. Det är nu som vår egna redskapsvägg, för att underlätta vardagen ytterligare med mockningsgrep (Sverigegrepen, så otroligt skön att arbeta med!), kratta, spade att hacka is med och några batteridrivna glödlampor som sitter fast med magnet på plåtväggen. Suveräna att ha när man mockar ligghallen när det är mörkt! Så småningom ska vi ställa dit en skottkärra också, åtminstone en mindre för när man bara mockar lite grann eller så. Kajsa och Lillen stod precis bredvid mig fast innanför hagen och iakttog allt jag gjorde. Hamrade och skruvade högljutt, ingen verkade bry sig alls. Däremot när en stackars häst rullade sig på andra sidan ligghallen blev det livat, trots att det händer bra mycket oftare. 

Lillen och Egon drack samtidigt ur denna lilla balja, men jag lyckades såklart inte få med det på bild. En av våra nyinköpta baljor sprack under den värsta kylan, så typiskt... 

Kajsa bjöd på sitt vackraste leende! Haha, så himla fulsöt så jag dör! Typ försöker vara fin på skolfotot...
 
Lillen när han höll mig sällskap i ligghallen. Hur gullig är inte han?!

Redskapsväggen. Grejerna sitter högt eftersom jag var tvungen att skruva i en träregel som satt bakom, fanns ingen längre ner... Om ni undrar! Jag tar även på mig skulden för den trasiga krattan, var lite för hårdhänt när jag slog bort snö från eltråden haha. På marken står vår favoritstubbe, när snön är borta ska ni få se hur fin den är!

Har ett fäste kvar (där en glödlampa hänger) som vi inte har något redskap till ännu. Vad kan tänkas behövas? Kanske en järnkratta som tål lite mer hugg?

Hängde även upp Egons grimma så den slipper ligga och bli blöt i snön. Prima!Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:


Emailadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Text: