Fritt fram till rent, friskt vatten.

En annan gigantisk lättnad med flytten till vår nya lösdrift, är att hästarna har vattnet nära till hands och dricker precis lika mycket och ofta som de ska göra. En häst ska ju ändå få i sig en hel del liter vatten per dygn. Vi har ställt vattnet en bit bort så det inte blir ihopklungade samlingsplatser och för att hästarna ska få röra på benen så mycket som möjligt. Men ändå finns det nära så alla kan i lugn och ro gå och dricka, utan att känna sig separerade från resten av gänget genom att gå på en lång vandring för en klunk liksom. I förra hagen var vattnet och maten väldigt långt ifrån varandra. Vilket jag normalt anser är helt korrekt, man ska sprida ut de olika stationerna, men jag tror faktiskt inte att hästarna där drack så mycket som de borde för att det helt enkelt var lite för långt. De kanske gick när någon annan gick, eller tillsammans allihopa någon gång ibland. I alla fall mina, väldigt sällan såg jag någon av mina där nere ensam.

Intressant också att se att allt-i-allo-mineralstenen är mera populär än den vanliga saltstenen. Åh, det är så underbart att känna att jag har bättre koll på vad mina hästar äter, dricker, mängder, vad de gillar och ogillar! Också jättekul då jag precis börjat med vår Natur Müsli SOLO. Hittills är det bara positivt. Mer om det i ett annat inlägg!


Kajsan tar sig en slurk, älsklingstjejen. Vi är också hela tiden noga med att ta bort isen från backen (som det ni ser vid baljan på bilden) för att det inte ska byggas upp ett isberg som sedan tar evigheter att smälta på våren.

Egon kom och gjorde Kajsa sällskap, de drack länge ur samma balja och sedan snuttade Kajsa med mulen mot Egons mage medan han drack färdigt.

Gottigotta! Sötaste tungan någonsin. På den här bilden ser Kajsa riktigt fin ut i kroppen, det går stadigt åt rätt håll. Och kolla hennes päls, vilka fantastiska färger. På vintern blir hon mer varm-rödbrun och på sommren med kall-nötbrun. Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:


Emailadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Text: