Yoga for body and soul

Sedan en tid tillbaka har jag äntligen kommit igång med träningen igen. Inte bara träning, utan också renlevnad från insidan och ut. Jag förespråkar det för hästarna och då även för mig själv. Hur jag än träder in i faser av slarv och ohälsosamma rutiner så kommer jag alltid tillbaka hit där jag mår som bäst. Kosten är inte hundra procent men det behöver den inte vara heller. Så länge jag är fysiskt aktiv och får i mig det kroppen behöver, är jag fri att äta vad jag vill. Men det hela och rena är faktiskt ändå alltid godast, naturen innehåller ju allt vi någonsin kan drömma om!

Allra bäst mår jag sedan jag började med yoga. En man introducerade det för mig för några år sedan och det var underbart att utöva yogan på stranden där vi var, men mitt sinne var inte upplagd för det då. Jag tyckte om det, men kände väl inte riktigt att jag behövde det. Idag behöver jag det och älskar det. Min rygg och ischiasnerv som krånglat sedan olyckan som barn, är nu nästan helt bra! Dessutom har jag alltid varit otroligt stel i hela underkroppen, men med yoga och stretch går det hejdlöst snabbt att bli mjuk och flexibel. Jag har insett storheten med yogan och att arbeta med sin egen kroppsvikt där man kombinerar balans, koordination, styrka, andning och sinneskraft. Jag kör på mina favoritprogram och upplägg tills jag känner att jag kan hantera hela utan problem, då är det dags att uppgradera.

Yogamattan har jag har blivit goda vänner, kort sagt. Det enda jag saknar är den konstana närheten till naturen. För mig skulle det vara så mycket mer inspirerande och själsligt att utöva yoga och promenera eller springa rakt ut i det vilda eller på någon vacker plats utan störande människor och miljö. Jag kommer nog aldrig trivas fullt ut i staden. Men vi kommer dit med.


Förutom träningen är jag ganska aktiv när jag är med hästarna. Antingen mockar jag fulla släpkärror, springer efter Lillen i ridhuset eller rider Kajsa. Och mer sådant ska det bli, att ha hästar är ju en fantastisk anledning att röra på sig. Utöver fysisk aktivitet fortsätter jag dyrka mina oljor för hud, hår och naglar. Jag har börjat med en tesked havstornsolja invärtes om dagen som tydligen ska göra mirakel för torra ögon och slemhinnor överlag. Mina ögon är så ansträngda och torra, en vindpust gör att de tåras och varje kväll svider de av trötthet. Hittills gillar jag resultatet havtornsoljan ger! För håret använder kokosnötolja som jag alltid gjort, samt arganolja i längderna och topparna efter tvätt. 

Multiplied

Min senaste besatthet när det kommer till NEEDTOBREATHE's underbara musik.
Denna låt har ockuperad mitt sinne i veckor nu, jag lyssnar om och om:
God of mercy, sweet love of mine
I have surrendered to Your design
May this offering stretch across the skies
These Hallelujahs be multiplied

Lillen in, skit ut

Ännu en fantastisk vårdag... Varmare idag med närmare tolv plusgrader. Skit mockades och svetten rann! Tog även in Lillen för första gången på evigheter och hittade på lite skoj med honom. Först fick han träna på att stå i gången, och han stod som ett ljus. Till och med när jag gick iväg långt borta för att fixa med maten. Sedan sprang vi runt i ridhuset. Han hade en massa överskottsenergi, men han var inte särskilt sugen på att springa. Istället tog jag fram linan och longerade honom och då bjöd han på fin trav. Svettig var han efteråt i alla fall, så hoppas det gjorde någon nytta...


Lillen har börjat fälla päls som en galning nu han med. Han tyckte det var så skönt att bli ordentligt ryktad!


Fina killen. Stod bara där som att han inte gjort något annat.

Jag har bestämt mig för att ta en bild på varje släpkärra med skit vi fyller. För att i slutändan se hur mycket vi har mockat... Kommer bli en hel del.

For secrets uttered softly into pricked and troubled ears...

 
Det var en böljande het sommardag. Vinden viskade i otyglade energier, men behöll sina hemligheter på den gamla avskilda gården i skogen. Den behövde ingen annan än sig själv och sina mysterier. De praktfulla ekarna betraktade varje steg jag tog och lojaliteten var omedelbar - vart jag än hade varit innan, hade inte livet börjat förrän nu.

I mitten av mars, stormockning och smålongering

Vilken vårvärme! Jag har haft en helt fantastisk dag ute i stallet. Solen värmde så mycket att jag svettades i endast en tunn skjorta och vägen upp till hästarna var nu helt fri från is och snö. Jag och Tania mockade en full släpkärra i hagen samt fyllde upp ligghallen med två torvbalar och fyra spånbalar. Vem behöver ett gym när man har hästar? Imorgon ska vi fortsätta slita med hagen, det krävs några släpkärror innan det blir helt rent. Men gärna för mig, jag stornjöt av att vara ute hela dagen. Och imorgon ska det bli ännu varmare, närmare tolv plusgrader! Synd att temperaturen ska sjunka sedan igen mot slutet av veckan... Men man får glädjas åt lyckan för stunden.

Utan is på backen kunde jag även ta in hästarna för första gången på evigheter. Idag fick Kajsa komma in en stund. Jag tvättade rent hennes hovar och ben i spolspiltan innan hon fick stå och torka i boxen. Sedan gick vi in till ridhuset och longerade en kort stund. Finaste tjejen hade en massa överskottsenergi och tog galopperna klockrent! Mycket släng med huvudet och en hel del bocksprång, men jag lät henne bara bralla av sig tills hon gick fint. För övrigt lyssnade hon superfint på alla mina röstkommandon. Hon var riktigt uppmärksam på alla mina smackningar och vad de olika ljuden betydde. Tonlägen och flera "Mmmm" som betyder sakta ner, och hon gjorde det hur bra som helst! 

Hästarna fick varsin matbytta i hagen och vi fyllde på extra med vatten då de hade helt tomt i baljorna. Lillen slickade på mineralstenen och Kajsa åt gammalt gräs som kommit fram. Helt enkelt en underbar dag. Just nu befinner jag mig i ett euforiskt tillstånd där jag älskar allt som har med sommarhalvåret att göra. Jag trånar verkligen efter solen och det är så märkbart hur mycket bättre människor mår av solens strålar och D-vitaminerna vi saknat hela den långa, mörka vintern.


Lillen belåten med sin mineralsten. Nu har även han börjat fälla en massa päls!

Jag och Kajsa i ridhuset, några ögonblick från den korta longeringen. 

En jäkla massa skit och en nypiffad ligghall! När jag kom tillbaka med Kajsa från stallet hade den tidigare nyborstade Lillen ett alldeles färskt lager med nytt, vitt spån över hela ryggen. Tagen på bar gärning med att ha rullat sig minsann...

All good things are wild and free.

Kajsa och Lillen, de två vackraste varelserna på hela denna jord. Styrka, frihet, passion och törst efter mer...

What if I were smiling and running into your arms?

 

 
En underbar och ljummen sommarkväll när jag och Kajsa var i rundkorallen...

I follow hoofprints in my dreams, I go where I belong