I mitten av mars, stormockning och smålongering

Vilken vårvärme! Jag har haft en helt fantastisk dag ute i stallet. Solen värmde så mycket att jag svettades i endast en tunn skjorta och vägen upp till hästarna var nu helt fri från is och snö. Jag och Tania mockade en full släpkärra i hagen samt fyllde upp ligghallen med två torvbalar och fyra spånbalar. Vem behöver ett gym när man har hästar? Imorgon ska vi fortsätta slita med hagen, det krävs några släpkärror innan det blir helt rent. Men gärna för mig, jag stornjöt av att vara ute hela dagen. Och imorgon ska det bli ännu varmare, närmare tolv plusgrader! Synd att temperaturen ska sjunka sedan igen mot slutet av veckan... Men man får glädjas åt lyckan för stunden.

Utan is på backen kunde jag även ta in hästarna för första gången på evigheter. Idag fick Kajsa komma in en stund. Jag tvättade rent hennes hovar och ben i spolspiltan innan hon fick stå och torka i boxen. Sedan gick vi in till ridhuset och longerade en kort stund. Finaste tjejen hade en massa överskottsenergi och tog galopperna klockrent! Mycket släng med huvudet och en hel del bocksprång, men jag lät henne bara bralla av sig tills hon gick fint. För övrigt lyssnade hon superfint på alla mina röstkommandon. Hon var riktigt uppmärksam på alla mina smackningar och vad de olika ljuden betydde. Tonlägen och flera "Mmmm" som betyder sakta ner, och hon gjorde det hur bra som helst! 

Hästarna fick varsin matbytta i hagen och vi fyllde på extra med vatten då de hade helt tomt i baljorna. Lillen slickade på mineralstenen och Kajsa åt gammalt gräs som kommit fram. Helt enkelt en underbar dag. Just nu befinner jag mig i ett euforiskt tillstånd där jag älskar allt som har med sommarhalvåret att göra. Jag trånar verkligen efter solen och det är så märkbart hur mycket bättre människor mår av solens strålar och D-vitaminerna vi saknat hela den långa, mörka vintern.


Lillen belåten med sin mineralsten. Nu har även han börjat fälla en massa päls!

Jag och Kajsa i ridhuset, några ögonblick från den korta longeringen. 

En jäkla massa skit och en nypiffad ligghall! När jag kom tillbaka med Kajsa från stallet hade den tidigare nyborstade Lillen ett alldeles färskt lager med nytt, vitt spån över hela ryggen. Tagen på bar gärning med att ha rullat sig minsann...Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:


Emailadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Text: