Yoga for body and soul

Sedan en tid tillbaka har jag äntligen kommit igång med träningen igen. Inte bara träning, utan också renlevnad från insidan och ut. Jag förespråkar det för hästarna och då även för mig själv. Hur jag än träder in i faser av slarv och ohälsosamma rutiner så kommer jag alltid tillbaka hit där jag mår som bäst. Kosten är inte hundra procent men det behöver den inte vara heller. Så länge jag är fysiskt aktiv och får i mig det kroppen behöver, är jag fri att äta vad jag vill. Men det hela och rena är faktiskt ändå alltid godast, naturen innehåller ju allt vi någonsin kan drömma om!

Allra bäst mår jag sedan jag började med yoga. En man introducerade det för mig för några år sedan och det var underbart att utöva yogan på stranden där vi var, men mitt sinne var inte upplagd för det då. Jag tyckte om det, men kände väl inte riktigt att jag behövde det. Idag behöver jag det och älskar det. Min rygg och ischiasnerv som krånglat sedan olyckan som barn, är nu nästan helt bra! Dessutom har jag alltid varit otroligt stel i hela underkroppen, men med yoga och stretch går det hejdlöst snabbt att bli mjuk och flexibel. Jag har insett storheten med yogan och att arbeta med sin egen kroppsvikt där man kombinerar balans, koordination, styrka, andning och sinneskraft. Jag kör på mina favoritprogram och upplägg tills jag känner att jag kan hantera hela utan problem, då är det dags att uppgradera.

Yogamattan har jag har blivit goda vänner, kort sagt. Det enda jag saknar är den konstana närheten till naturen. För mig skulle det vara så mycket mer inspirerande och själsligt att utöva yoga och promenera eller springa rakt ut i det vilda eller på någon vacker plats utan störande människor och miljö. Jag kommer nog aldrig trivas fullt ut i staden. Men vi kommer dit med.


Förutom träningen är jag ganska aktiv när jag är med hästarna. Antingen mockar jag fulla släpkärror, springer efter Lillen i ridhuset eller rider Kajsa. Och mer sådant ska det bli, att ha hästar är ju en fantastisk anledning att röra på sig. Utöver fysisk aktivitet fortsätter jag dyrka mina oljor för hud, hår och naglar. Jag har börjat med en tesked havstornsolja invärtes om dagen som tydligen ska göra mirakel för torra ögon och slemhinnor överlag. Mina ögon är så ansträngda och torra, en vindpust gör att de tåras och varje kväll svider de av trötthet. Hittills gillar jag resultatet havtornsoljan ger! För håret använder kokosnötolja som jag alltid gjort, samt arganolja i längderna och topparna efter tvätt. 
Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:


Emailadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Text: