Naturligt hästgodis

Igår var en riktig hästfixardag! Det var godisbak och insektsmedelskok för fulla muggar. Denna gång gjorde jag hästgodiset i små bollar istället för långa strängar att skära upp i bitar. Dessutom blandade jag både rivna morötter och äpplen i en och samma godis. Annars är det de vanliga ingredienserna som gäller - vetemjöl (ska testa grövre mjöl nästa gång), havregryn, lite sirap och vatten. Allt ekologiskt såklart. Jag tar så lite sirap som bara möjligt och ersätter med vatten, men något måste man ju ha för att binda degen. Överlag känns det bra att faktiskt veta vad jag ger Kajsa och Lillen. Huvudingredienserna skiljer sig inte så mycket från vanligt hästgodis man köper i butik, men här slipper vi alla konserveringsmedel, konstgjorda smakämnen, total överdrift av socker och så vidare.
 
Förberedelser...


De små bollarna innan de åkte in i ugnen. För att de ska torka invändigt likt skorpor så har jag ugnen på låg värme men under längre tid. Det sista som fortfarande är mjukt på insidan stelnar sedan över natten, eller efter ett par dagar. 


Färdiga! Fyllde mina två hästgodis-burkar med finfina AQHA- och APHA-loggor. Kajsa och Lillen åt godiset med glädje, samt ett par andra hästar i stallet som godkände att allt var mer än okej!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: