All mugg borta!

Åh, precis som jag hade hoppats på så fick vi bort all nuvarande mugg på Kajsa idag! Vaselinet satt kvar från igår så området var fortfarande mjukt det gick att pilla bort de allra sista krustorna. Sedan blötte jag upp allt och tvättade ordentligt med mycket Hibiscrub. Ett riktigt lödder blev det. Då kunde jag känna med fingrarna hur alla rester från såret bara försvann, så himla härligt! Tvålen fick verka i cirka tio minuter och när det var färdigt torkade jag noggrant med rena små handdukar. Det var en fröjd för ögonen att se det alldeles rena, rosa området utan en enda krusta. Kajsa brydde sig dessutom inte alls om behandlingen idag, jag fick ta i hur mycket som helst utan att hon reagerade överhuvudtaget. När muggen var som värst (för cirka en vecka sedan) fick jag knappt känna försiktigt med fingrarna utan att hon flyttade hoven och dansade omkring. Om jag försökte lyfte hoven och hålla, slutade hon aldrig sparka i luften. Så visst är det stor skillnad nu, det måste ju betyda att de värsta besvären är över för henne.

När benet hade lufttorkat i ytterligare tio minuter smorde jag in det med en ny omgång Salicylsyrevaselin. I och med att pälsen försvunnit på det drabbade området samt att det återigen är plusgrader med regn och lera, känns det väsentligt att skydda huden från återkommande angrepp. Men jag är fullt medveten om att muggen kan komma tillbaka, både snabbt och aggressivt... Därför är det nu viktigt att titta och känna på benet dagligen. Typiskt nog ska jag resa bort i helgen och är hemma igen på söndag kväll... Jag hinner se till henne imorgon bitti men sedan blir det två dygn utan mig. Jag hoppas innerligt att allt är lugnt ändå. Ska kleta på mycket vaselin imorgon så det skyddar extra under helgen, eftersom mirakelsalvan håller sig kvar i minst ett dygn.

Resultatet idag efter behandling:


Voila - ett ben utan krustor! Alla de rosa ytorna är områden där stora skorpor suttit, förutom det mindre rosa området längst ner till höger - det är bara hennes friska (men kanske svaga), rosa hud som alltid syns genom pälsen. Det svarta fläcken precis i mitten under karleden är bara pigmenterat hud... Hennes vita strumpa och hov sträcker sig inte hela vägen runt utan har den mörka fläcken och hovdelen under ballarna, samt en större pigmenterad trekant på högersidan av kotbenet som inte syns på bild.


Det området som ser gulare ut (till vänster om det rosa på sidan av kotbenet) är det område som de nyaste krustorna har suttit på, därav nyansskillnaden.
 
Här syns de nyaste krustornas område bättre, med de gamla krustornas rosa område bredvid.

Insmord med Salicylsyrevaselin. Salvan är så bra eftersom den är riktigt fet och formar pälsen så den håller sig på plats utan att släppa in smuts närmast det drabbade området.
 
Blir som sagt intressant att se om pälsen växer ut igen när det numera är kalt. Någon som vet?Kommentarer
Namn: Ebba Carlström
Datum: 2017-12-07 klockan 22:36:51 ~ Webbplats: http://ridingbyebba.blogg.se/ 

Skönt att du blev av med det, Mugg är aldrig roligt :/

Svar: Ja, vi är inte helt färdiga ännu men det är skönt att vara på rätt spår!
Kristin Schyllner

Kommentera inlägget här:

Namn:


Emailadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Text: